• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

görög hegyi tea

Görög hegyi tea | Védd magad az influenza ellen!

Görög hegyi tea | Védd magad az influenza ellen!

Görög hegyi tea | Védd magad az influenza ellen! 1024 683 SuperGreens®

A legegyszerűbb módszer az influenza megelőzésére az immunrendszer megerősítése. Ha eddig nem tetted, kezdd el most! Ebben nyújt támogatást a görög hegyi tea, ami sokkal többre képes mint csupán a kórokozók elleni védelem. A növény aktív összetevői az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolnak.

Rossz hír, hogy az influenzavírus meglehetősen ellenálló, és akkor is sokáig életképes marad, ha épp nincs alany, akit megtámadhat. Amint új gazdaszervezetbe kerül aktiválódik, és teljesen maga alá gyűri áldozatát. Ha úgy döntöttél, idén nem adod meg neki magad, koncentrálj a megelőzésre. Antioxidánsok és immunstimuláló anyagok bevitelével, például a görög hegyi tea fogyasztásával, növelheted a szervezeted influenza elleni védettségét.

Egy villamoson az ellenséggel

Minden évben beköszönt az influenza szezon, és a betegség sokakat ledönt a lábáról. Ősz közepétől május elejéig is eltarthat, de főként a téli időszakban szedi áldozatait, rengeteg embert kergetve az orvosi rendelőkbe. Ha nem vigyázol, téged is az ágynak kényszeríthet, és viszonylag könnyen szert tehetsz rá, mert a vírust akár 2-3 méteres távolságból elkaphatod. Gyorsan terjed a betegség a zsúfolt helyeken, például tömegközlekedési eszközökön, és hamar utat tör magának a közösségekben. Elég, ha zárt légtérben, mondjuk a villamoson vagy a tanteremben egyvalaki eltüsszenti magát, máris influenzával „ajándékozza” meg a többieket. A fertőzés közvetlen érintkezéssel is továbbterjedhet. Ha valakit, aki már elkapta megérintesz, majd megvakarod a szemed, szád, esetleg az orrod, megvan rá esély, hogy szert teszel az influenzára.

Kínzó tünetek, szövődmények

Ha a szervezetedbe került a vírus, agresszív szaporodásba kezd, és sokféle tünetet produkál. Az első napokban talán azt gondolod, hogy csak egyszerű náthát szedtél össze, fáj a torkod, eldugult az orrod, ám a hirtelen kialakuló magas láz és izomfájdalom jelzi számodra, hogy többről van szó. A görcsös és nyomó fejfájás, mellkasi fájdalom, nagyfokú levertség és rossz közérzet mellé társulhat hasfájás, hasmenés, kínozhat köhögés és nehézlégzés, jelentkezhet hányinger és gyomorfájdalom.
Az influenza szerencsés esetben a fertőzés időpontjától számított 5-10 napon belül magától gyógyul. Kialakulhatnak azonban szövődmények, melyekért a légzőrendszert érintő baktériumok okozta fertőzések tehetőek felelőssé. Mindez azért történik, mert a legyengült immunrendszer képtelen felvenni a harcot a szervezetben tomboló kórokozókkal szemben. Ha nem vagy kellően felvértezve a baktériumok ellen, olyan komplikációkkal kell számolnod, mint a fülgyulladás, az arcüreggyulladás, a hörghurutgyulladás, rosszabb esetben tüdőgyulladás, szívizomgyulladás, illetve neurológiai zavarok.

Influenza megelőzése és kezelése görög hegyi teával

Ha időben megteszed a kellő óvintézkedéseket, nagy valószínűséggel nem csap le rád az influenza, és az összes légúti fertőzés elkerül. Persze arra is van megoldás, hogy mielőbb búcsút ints a gyötrő tüneteknek. A görög hegyi tea (sideritis, sármányvirág), latin nevén Sideritis herba mindkét esetben a segítőd lehet. A mediterrán vidékeken élők görög verbenaként is emlegetik, és ősidők óta alkalmazzák, ennek ellenére a világ egyéb tájain csak a közelmúltban kezdett elterjedni. Botanikai elnevezése a görög siderosból származik, ami azt jelenti vas, erejét is a vaséhoz hasonlítják. A árvacsalánfélék családjába tartozó görög hegyi teát hagyományosan a pszichés egyensúly javítására, a mentális erő növelésére, továbbá az életkorral kapcsolatos betegségek megelőzésére használják. Tulajdonképpen egy ősi gyógyszerről van szó, egy olyan szuperélelmiszerről, amit most újra felfedeztek, és gyorsan a figyelem középpontjába került.

Kiváló immunerősítő

Okkal, hiszen olyan bioaktív növényi vegyületeket tartalmaz, mint az illóolajok, az antioxidáns flavonoidok, a terpének, a feniletanolok és fenolsavak, melyek többek között antibakteriális, vírus- és rákellenes tulajdonságokkal bírnak. Mindezen összetevőknek hála, a görög hegyi tea kiváló immunerősítő, alkalmas a fertőzések elleni védelemre, illetve azok leküzdésére. Mivel a flavonoidok támogatást nyújtanak a C-vitamin felszívódásához, ha az influenza mielőbbi leküzdésére C-vitamint szedsz, és növény teáját iszod, közelebb kerülhetsz a gyógyuláshoz.

Hogyan hat a görög hegyi tea?

A Növényi Gyógyszerkészítmények Bizottsága (HMPC) arra a következtetésre jutott, hogy a sideritis felhasználható légúti betegségek, valamint enyhe gyomor- és bélfájdalom enyhítésére. Értékelésében a HMPC olyan laboratóriumi vizsgálatokat is alapul vett, amelyek arra utalnak, hogy a növény gyulladásgátló és mikrobaellenes hatással rendelkezik, valamint alkalmas a gyomor védelmére és a béleredetű görcsök csökkentésére. A sideritissel kapcsolatos vizsgálatok beigazolták, hogy gyakori fogyasztása segíthet megelőzni a bakteriális eredetű betegségeket, miután erős baktériumellenes szerként és antioxidánsként funkcionál. A vírusos betegségek leküzdésében szintén élen jár. A benne lévő terpéneknek köszönhetően a görög hegyi tea alkalmas a fájdalom és gyulladás kezelésére, szellemileg és fizikailag is megnyugtat.

Hogyan készíts görög hegyi teát?

1 teáskanálnyi teafüvet forrázz le 250 ml vízzel, hagyd állni 10 percig, majd szűrd le. Langyosan, önmagában, esetleg hársmézzel együtt fogyaszd.

Források:

  • superum c

    Superum C