• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Minőség & Garancia

Minőség & Garancia

Üzletünk alapjai: a kistermelők

 

A DrNatura-SuperGreens komolyan veszi a szuperélelmiszerek jelentőségét. Meggyőződésünk, hogy az ételeken keresztül, az ember közvetlen kapcsolatba kerül az anyatermészettel, amely otthont, ruhát és táplálékot ad nekünk. Ezt pedig úgy tudjuk meghálálni, hogy támogatjuk a helyi, regionális és globális szinten fenntartható farmokat. Ez a „Farmról a Piacra“ kereskedelmi láncolat organikus, egészséges és fenntartható alapanyagokat biztosít fogyasztóink számára.

A legjobb búza-, árpa-, lucerna-, és zabtermelőkkel kötöttünk szövetséget. Ennek köszönhetően, a termelők a glutén-szegény gabonákat fejlődési szakaszuk csúcspontján, rendkívül körültekintően aratják le, majd alacsony hőmérsékleten kiszárítják az enzimatikus tevékenység megőrzése érdekében.

Mi is az a szuperélelmiszer?

A DrNatura-SuperGreens organikus, bio minőségű nyers és szuperélelmiszerei olyan tiszta táplálékok, amelyek különböző gabonákból, növényekből, algákból, magvakból, bogyókból, gyümölcsökből és zöldségekből készülnek. Mentesek a növényvédő szerektől, nem tartalmaznak vegyi anyagokat, színezékeket, aromákat, tartósítószereket vagy bármely más, szintetikus és természetellenes adalékanyagot.

Eredendően gazdagok létfontosságú tápanyagokban és fitotápanyagokban, többek között élelmi rostokban, omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban, alapvető aminosavakban, enzimekben, klorofillban, valamint antioxidánsokban.

A nyers élelmiszer legfontosabb tulajdonsága, hogy előállításakor legfeljebb testhőmérsékletre (maximum 40°C) melegítik. Ennek a módszernek köszönhetően, az összes nélkülözhetetlen alkotóeleme sértetlen marad és teljes egészében felszívódik a szervezetben. Így testesítik meg a nyers és szuperélelmiszerek a sugárzó életerőt.

Hogy ennek áldásos hatásai mindenkihez eljussanak, a DrNatura-SuperGreens a legismertebb és leggyakrabban használt szuperélelmiszereket por alakban, illetve magok formájában is elérhetővé tette. Valamennyi termék kiváló minőségű és organikus eredetű alapanyagokból készül, ezért a szuperélelmiszer egyaránt jó az emberiség és a Föld számára. A szuperélelmiszerek vásárlásával támogatjuk a kistermelőket, hozzájárulunk a biogazdaságok fennmaradásához. És, ami még lényeges: testalkattól függetlenül, mindenki részesülhet a szuperélelmiszerek áldásos hatásaiban!

 

A szuperélelmiszerek gyártása

Valamennyi termékünket lelkiismeretesen, kézi erővel, a legszigorúbb előírásokbetartásával állítjuk elő, a kifejezetten erre a célra épült feldolgozó üzemekben. A DrNatura-SuperGreens termékei minden nap frissen kerülnek előállításra, fogyasztóink legkésőbb a gyártás utáni néhány héten belül hozzájutnak a csomagolt termékekhez.

 

 

Tanúsítványok és Hitelesítés

Termékeink a legkiválóbb szakmai intézetek – Organikus Hitelesítés, a Minőségügyi Hitelesítő Szolgálat, GMO-mentességi Projekt – egyaránt organikusnak és GMO-mentesnek minősítették. Látogassa meg a Tanúsítványok oldalunkat ahol elérheti a hitelesített termékek teljes listáját.

 

További minőségellenőrzés

A termelő kiválasztása után, a nyersanyag a gyártóhoz kerül, ahol tüzetesen megvizsgálják: többek között a szigorú COA ellenőrzésre is sor kerül. A COA egy mikrobiológiai organizmusokra (élesztőgomba, E. coli, szalmonella és baktériumok, penész és egyéb gombák), nehézfémekre (arzén, ólom, higany, alumínium, stb.) vonatkozó teszteljárás, amely megfelel az EU közegészségügyi szervezet minősítésének.

 

Mit jelent a GMP?

A GMP egy mozaikszó, az angol Good Manufacturing Practice (Jó Gyártási Gyakorlat) rövidítése. Egy gyártási és ellenőrzési folyamat, amely garantálja a termékek minőségét. Az Egyesült Államokban, a GMP szabályzatért az Élelmiszer-, és Drogügyi Hivatal (FDA) felel.

Az alábbiakban, a nyersanyagokra és a termelésre vonatkozó egyik GMP szabályzat olvasható:

1. Nyersanyagok.

Kritériumok:

  • a. A nyersanyagokat és a csomagolóanyagokat megfelelően kell tárolni és kezelni figyelve arra, hogy ne keveredjenek össze, mikroorganizmusok és más kemikáliák ellen védve legyenek, hő, hideg, napfény és pára hatásának ne legyenek kitéve.
  • b. A nyersanyagok tárolóit zárva kell tartani, a zacskózott és dobozolt termékek a földön nem tárolhatók.
  • c. A nyersanyagok tárolóit megfelelően kell felcímkézni, a címkén fel kell tüntetni a megnevezést, az azonosítószámot és az ellenőrzés állapotát.
  • d. A nyersanyagokat mintavételezni és tesztelni/vizsgálni kell az előállítás során a por, mikroorganizmusok és más, idegen anyagok kiszűrése céljából, továbbá a késztermék hamisításának elkerülése érdekében. Különös tekintettel az állati és növényi eredetű anyagokra, és azokra a kozmetikai anyagokra, amelyek a hideg feldolgozási eljárással állnak kapcsolatban.
  • e. Azokat az anyagokat, amelyek nem felelnek meg az elvárt feltételeknek, megfelelően kell kezelni és meg kell gátolni a kozmetikai iparban való felhasználásukat.