-20%

Vegán, GMO-és gluténmentes Vegán, GMO-és gluténmentes

Kiszerelés formátum: tabletta Kiszerelés formátum: tabletta

Mennyiség: 60 db Mennyiség: 60 db

Bankkártyával és készpénzzel is fizethet biztonságosan! payment logo v2

Superum C

Citrus flavonoiddal, acerolával és csipkebogyóval

(5 vásárlói értékelés)

3450 Ft

34 pont  

A Superum C minden összetevője természetes forrásból származik. A 6 féle növényi kivonat kombinációja növeli a C-vitamin (L-aszkorbinsav) hasznosulását és hatékonyságát, ezáltal segíthet az immunrendszer támogatásában és az oxidatív stresszel szembeni védelemben.

Discount per Quantity

Mennyiség (db)Kedvezményes ár
23278 Ft
3 +3105 Ft
OGYÉI: 28294/2022

A Superum C készítmény 6 féle növényi természetes összetevőt tartalmaz. Az acerola, vagy más néven barbadoszi cseresznye egy természetes C-vitaminban kiemelkedően gazdag, vadon termő növény. Mindemellett kálium, magnézium, A- és B-vitamin tartalma is jelentős. Az acerola általi C-vitamin pótlás hozzájárulhat a fertőzések, gyulladások elkerüléséhez, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A csipkebogyó értékes hatóanyaga az aszkorbinsav, amelynek köszönhetően javítható a betegségekkel szembeni védekezés és ellenállóképesség. A fekete áfonyából kivont antocianin egy antioxidáns flavonoid, amely védi az erek az oxidációtól, így csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának esélyét. A zöld teában is megtalálható polifenolok olyan antioxidánsok, amelyek hozzájárulhatnak a magas vérnyomás csökkentéséhez és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Egyes tudományos megfigyelések szerint, a rutinnal együtt adagolt C-vitamin hatásosabbnak bizonyul, szemben a tisztán adagolt C-vitaminnal. A bioflavonoidok meggátolják a C-vitamin oxidációját és elősegítik annak felszívódását a szervezetben.

A természetes összetevőjű Superum C használata hozzájárulhat az allergiás reakciók redukálásához, a vércukor- és a koleszterinszint csökkentéséhez, részt vesz a szervezet méregtelenítésében és akadályozza a nehézfémek felszívódását. Továbbá, hatékony támogatást nyújthat az immunrendszer teljesítőképességében, valamint a kórokozókkal és szabad gyökökkel szembeni védelemben. A C-vitamin antioxidáns tulajdonságai révén szerepet vállal a kollagén szintézisben, ezért létfontosságú a bőr egészségéhez. Az étkezéssel bevitt, illetve a helyileg alkalmazott aszkorbinsav pedig jótékony hatással van a bőr sejtjeire.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez és az oxidatív stresszel szembeni védelemhez. Segíti az ásványi anyagok és a vas felszívódását. A C-vitamin több fontos élettani folyamatban is részt vesz, többek között, például késlelteti a sejtszintű oxidációs folyamatokat, amelyeket az emberi szervezetben felhalmozódott káros szabad gyökök idéznek elő.

Tudj meg többet a természetes C-vitamin hatásairól!

 

Összetevők

1 db Superum C tabletta az alábbi hatóanyagokat tartalmazza:

  • C vitamin (L-aszkorbinsav): 483 mg
  • Citrus bioflavonoidok 60%: 100 mg
  • Acerola kivonat 17% (C-vitamin 17 mg): 100 mg
  • Rutin: 50 mg
  • Zöld tea kivonat 50% polifenol: 50 mg
  • Csipkebogyó por: 25 mg
  • Fekete áfonya kivonat 25% antocián: 25 mg
  • Mangán: 1 mg
  • Réz: 0,5 mg

Egyéb összetevők: Mikrokristályos cellulóz, Sztearinsav, Hidroxi-propil-metil-cellulóz, Kalcium-karbonát, Kolloid szilicium-dioxid, Pálmaolaj, Réz-klorofill.

Alkalmazás

Felnőtteknek napi 2×1 C-vitamin tabletta (1000 mg c-vitamin) bevétele javasolt, reggel és este, étkezés közben.

Tárolás: Száraz helyen, lezárt dobozban, gyermekektől elzárva tároljuk.

A Superum C összetevőinek bővebb leírása

A C vitamin (L-aszkorbinsav) hatóanyagai

A C-vitamin, másik nevén az L-aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, aminek számos jótékony hatása van a szervezetünkre nézve. Az aszkorbinsav a C-vitamin egy aktív formája, amely az emberi szervezet számára elengedhetetlen ahhoz, hogy az normálisan működhessen. Kiemelkedő antioxidáns hatása(1) van, amely segíthet megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Ezáltal hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához, valamint a betegségek kockázatának csökkentéséhez. Ilyen a szív- és érrendszeri betegségek nagy része, illetve a rák. 

A C-vitamin emellett támogathatja és erősítheti az immunrendszert(2), segítve ezzel a szervezetnek a fertőzések elleni védekezésben. Gyorsítja a sebgyógyulást, valamint a sérült szövetek javítását. Kulcsfontosságú szerepet játszik még a kollagén termelésben(3) is, amely egy olyan fehérje, ami a bőr, a haj, a körmök, illetve az ízületek egészségének fenntartásában és regenerálásában játszik fontos szerepet.

Aszkorbinsav nélkül nincsen vasfelszívódás(4) sem, hiszen a C-vitamin növelheti a növényi eredetű vas felszívódását a szervezetben, hozzájárulva ezzel a vashiányos vérszegénység megelőzéséhez. Megfelelő mennyiségben még a stressz hatásai is csökkenthetőek(5), hiszen részt vesz az agyi neurotranszmitterek, mint a noradrenalin termelésében, végre tényleg élettel telinek érezhetjük tőle magunkat. 

A C-vitamin hozzájárulhat a szem egészségének, illetve a látás megőrzésének megőrzésében, védi a szemlencsét a magas UV-sugárzástól és annak káros hatásaitól. Végül pedig néhány kutatás azt sugallja, hogy enyhítheti az allergiás reakciók tüneteit. A C-vitamin-hiány pedig szerepet játszik abban, hogy sokkal gyakrabban betegszünk meg és fázunk meg a téli időszakban. 

A citrus bioflavonoidok hatásai a szervezetre

A citrus bioflavonoidok olyan vegyületek, amelyek megtalálhatóak többek között a citrusfélékben, mint a narancs, a lime, a citrom, vagy éppen a grapefruit héja és húsa. Ezek a vegyületek számos egészségügyi előnnyel járhatnak, amikor a szervezetre gyakorolt hatásról van szó. Erős antioxidáns(6) tulajdonságokkal rendelkeznek, hozzájárulhatnak ezzel az öregedési folyamatok lassításához, illetve a különféle betegségek kialakulásához. Az antioxidáns hatás segíthet a szervezet védelmében a szív- és érrendszeri betegségekkel és a rákkal szemben. 

A flavonoidok segíthetik a keringési rendszer egészségének fenntartását(7), javíthatják az érrendszeri falak állapotát, csökkentve ezzel az érfalak áteresztő képességét, illetve hozzájárulhatnak a vérnyomás szabályozásához. Az életmentő bioflavonoidok támogatják a C-vitamin megfelelő felszívódását, növelhetik annak biológiai hasznosulását. 

Az acerola kivonat hatóanyagai

Az acerola kivonat (malpighia emarginata) egy trópusi és szubtrópusi területeken termő gyümölcsből származó, igen gazdag C-vitaminban(8), így számos jótékony hatással bír a szervezetre. Az egyik fő hatóanyaga az aszkorbinsav, ami antioxidáns(9) tulajdonságokkal rendelkezik, így fontos szerepe van a szervezet védelmében, az immunrendszer erősítésében, a sebek gyógyulásának támogatásában, illetve a kollagén termelésben. 

A kivonat más antioxidánsokat is tartalmazhat, mint a karotinoidok (ideértve a béta-karotint), flavonoidokat és polifenolokat(10). Ezek az anyagok segíthetik a sejteket és a szöveteket a szabad gyökök káros hatásaival szembeni védelemben. Az antioxidánsoknak és az aszkorbinsavnak szív- és érrendszeri egészségre gyakorolt pozitív hatásai is lehetnek, így szabályozhatja a vérnyomást, javíthatja a vérerek rugalmasságát. 

Az acerola magas C-vitamin tartalma erősítheti az immunrendszert(11), segíthet a fertőzések elleni védekezésben. Fontos szerepet játszik a fehérvérsejtek működésében, az immunrendszer egészségének fenntartásában. Hozzájárul a már említett kollagén(12) előállításához is, így javíthatja a bőr, a haj, a körmök és az ízületek egészségét.

A rutin hatásai a szervezetünk működésére

A rutin egy növényi vegyület, amely a flavonoidok csoportjába tartozik. Több növényben megtalálható, mint az alma, a citrusfélék, a hagyma vagy éppen a tea levelek. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint a rutosid (rutinóz), amely a flavonoidok családjába tartozik, erős antioxidáns(13) tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően képes semlegesíteni a szabad gyökök káros hatásait a szervezetben, amelyek károsíthatják a sejteket és a szöveteket. A rutin természetes gyulladáscsökkentő ízületi gyulladásra, javítva ezzel az általános egészségi állapotot. 

A rutin segíthet az érrendszer egészségének fenntartásában(14), javíthatja az érrendszeri falak állapotát, csökkentheti az érfalak áteresztőképességét. Ennek eredménye, hogy szabályozhatja a vérnyomást(15), támogatja a vérerek rugalmasságát. Végül, de nem utolsó sorban gyulladáscsökkentő(16) hatásai lehetnek, hiszen egyes kutatások azt sugallják, hogy a rutin képes csökkenteni a szervezetben a gyulladásos folyamatokat.

A zöld tea kivonat hatóanyagai 

A zöld tea kivonat számos bioaktív vegyületet tartalmaz(17), amelyek közül van pár olyan, amely kiemelkedően fontos és jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Ide tartoznak a katekinek (flavonoidok), ezek közé tartozik az epigallokatekin gallát (EGCG), a katekint, az epikatekin gallát és a proantocianidinok. Ezek a vegyületek erős antioxidáns(18) tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek képesek semlegesíteni a szabad gyökök káros hatásait. 

A zöld tea kivonat koffeint(19) is tartalmaz, amely enyhe élénkítő hatással rendelkezik. A koffein stimulálhatja az idegrendszert, javíthatja a hangulatot, fokozhatja az éberséget. Emellett L-teanintben(20) gazdag, ami egy olyan aminosav, ami hozzájárulhat a relaxációhoz, a stressz csökkentéséhez, ellensúlyozhatja a koffein serkentő hatását. 

Végezetül ez a kivonat vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint polifenolokban gazdag(21). Tartalmaz többek között káliumot, C-vitamint és mangánt egyaránt, amelyek mindegyike segítheti az immunrendszer állapotának fenntartását. A zöld tea fogyasztásának jó hatása lehet még a szív- és érrendszeri állapotra, emellett a katekinek segíthetik a vérnyomás szabályozását(22) és a rossz koleszterinszint csökkentését egyaránt. 

Nem ritka, hogy valaki azért fogyasztja, mert fogyást segítő és anyagcsere pörgető hatása van(23). A benne található EGCG segíthet a hasi zsír eltüntetése kapcsán, így könnyebben megy majd a súlyvesztés. 

Ahogy minden antioxidánsban gazdag növénynek és élelmiszernek, úgy ennek is rákellenes hatása lehet, hiszen a benne található katekinek rákellenes tulajdonságokkal(24) rendelkezhetnek, hozzájárulhatnak a rák kialakulásának megelőzéséhez. Rendszeres fogyasztásával pedig még a cukorbetegséget(25) is megelőzhetjük.

A csipkebogyó por és annak hatásai 

A csipkebogyó por igen gazdag tápanyagokban(26) és bioaktív vegyületekben. Tartalmaz többek között C-vitamint, A- és E-vitamint, B-komplex vitaminokat, valamint K-vitamint egyaránt. A kiemelkedő vitamin tartalmának köszönhetően erősítheti az immunrendszert, segítve ezzel a szervezetet a fertőzések elleni védekezésben. A C- és az E-vitaminok, illetve az egyéb antioxidáns(27) vegyületek segíthetnek védeni a sejteket, hozzájárulva ezzel az öregedési folyamatok lassításához, a krónikus betegségek kialakulásának csökkentéséhez. 

A csipkebogyó fogyasztása hozzájárulhat a bőr egészségének javításához, hiszen a C-vitamin és az antioxidánsok segíthetnek a bőr hidratálásában(28) és a ráncok csökkentésében. 

Néhány kutatás pedig azt sugallja, hogy ez a növény hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához(29), a cukorbetegség(30) kezelésének támogatásához. A csipkebogyóban található K-vitamin(26) és egyéb tápanyagok pedig a csontok és az ízületek egészségében megőrzésében játszanak szerepet. 

A fekete áfonya kivonat előnyei

A fekete áfonya kivonat egy igen tápláló vegyület, ami tele van bioaktív vegyületekkel. Tartalmaz többek között antioxidánsokat(31), C-, K-vitaminokat, valamint dietil-karbámamidet egyaránt. Utóbbi egy olyan vegyület, amelynek gyulladáscsökkentő(32) hatása lehet a szervezetre, segítve ezzel a gyulladásos betegségek tüneteinek enyhítését. 

Maga a fekete áfonya segíthet megőrizni a szív- és érrendszer egészségét, hiszen az olyan antioxidánsok, mint az antocianinok(33), hozzájárulhatnak az érrendszeri falak védelméhez, illetve az általános érelmeszesedés megelőzéséhez, de akár még az agyi egészséget és a memória teljesítményt is támogathatják. 

Néhány kutatás pedig azt sugallja, hogy a fekete áfonyának jótékony hatása lehet a szem egészségére(34), főleg a látás megőrzése kapcsán. Nem mellesleg stabilizálhatja a vércukorszintet(35), szerepet játszik a cukorbetegség kezelésében.

A mangán és a réz hatásai a szervezetre

A mangán és a réz két olyan ásványi anyag, ami nélkül nincsen egészséges szervezet. Mindegyik csak nyomokban fordul elő a testünkben, de így is több különféle biokémiai folyamatban vesznek részt. A mangán fontos szerepet játszik a csontok és az ízületek egészségének fenntartásában(36), segíthet a kollagén képződésben(37), amelyek az ízületek, az inak és a porcok alapvető összetevője. 

Részt vesz számos enzimatikus reakcióban, amelyek fontosak lehetnek az anyagcsere(38) és a glükóz anyagcseréjének szabályozása szempontjából. Nem utolsó sorban támogatja az immunrendszer működését(39), segítve ezzel a fertőzésekkel és betegségekkel szembeni védekezésben.

Ezzel szemben a réznek a vas felszívódásánál van jelentősége, amire nagy szükség van a vérképzéshez(40) és a megfelelő oxigénszállításhoz. Emellett elengedhetetlen ásványi anyag a kollagén(41) képződéshez, ami fontos az ízületek, a bőr, valamint a kötőszövet egészségének fenntartásához. 

Ráadásul mivel antioxidáns tulajdonságokkal(42) rendelkezik, így segíthet megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Hozzájárul továbbá az idegrendszer és az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

 

Forrás: 

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002822396001903
  2. https://www.mdpi.com/2072-6643/9/11/1211
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1600-0625.2010.01070.x
  4. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.1995.10718484
  5. https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-94-007-2199-9_6
  6. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2021.1961676
  7. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814603002723
  8. https://www.mdpi.com/2304-8158/7/5/68
  9. https://www.actahort.org/books/773/773_45.htm
  10. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814604003632
  11. https://www.czytelniamedyczna.pl/6514,acerola-tropikalny-owoc-z-ogromn-dawk-witaminy-c.html
  12. https://isagenixhealth.net/wp-content/uploads/2022/03/Lin-Anti-aging-effects-of-hydrolyzed-collagen-beverage-with-herbal-extracts-on-facial-skin-A-double-blind-randomized-placebo-c.pdf
  13. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643807002307
  14. https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-003-0395-5
  15. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2650050106
  16. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0940299304701116
  17. https://www.mdpi.com/1422-0067/21/5/1744
  18. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464613001953
  19. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031938410000703
  20. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224499000448
  21. https://journal.pandawainstitute.com/index.php/jmans/article/view/117
  22. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0939475314000477
  23. https://www.nature.com/articles/ijo2009135
  24. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635589809514697
  25. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221342201300098X
  26. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0260877404003139
  27. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/1097-0010(200011)80:14%3C2021::AID-JSFA745%3E3.0.CO;2-2
  28. https://www.researchgate.net/profile/George-Angelov/publication/285984054_Concentration_of_vitamin_C_and_antioxidant_activity_of_rosehip_extracts/links/568d090308ae197e426bfee2/Concentration-of-vitamin-C-and-antioxidant-activity-of-rosehip-extracts.pdf
  29. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2147/DMSO.S78623
  30. https://www.nature.com/articles/ejcn2011203
  31. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf902263n
  32. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0160923
  33. https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-018-9789-1
  34. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf071998l
  35. https://www.mdpi.com/2218-273X/9/9/430
  36. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022316623140661
  37. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032579119316372
  38. https://publishup.uni-potsdam.de/frontdoor/index/index/docId/42743
  39. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1367593109001847
  40. http://www.annclinlabsci.org/content/35/4/428.short
  41. https://europepmc.org/article/med/6110524
  42. https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10408399209527578
A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Superum C termékről 5 értékelés

  1. Nagy Nikoletta

    Én is ezt használom,nagyon szeretem,megfázáskor még jobban nyomatom és nagyon hatásos!

  2. Labant Csaba (megerősített tulajdonos)

    Remek összetevők kombinációja.

  3. Kovács Kriszta (megerősített tulajdonos)

    Az egész családom ezt a vitamint használja, melynek összetevői természetesek. Nagyon hatékonynak találom összevetve más termékekkel. Ár érték arány kiváló, különösen most, hogy akciós áron sikerült megvásárolnom.

  4. Mátrai Gézáné

    Több Super C-vitamint rendeltem és nagyon hatékonynak találom összevetve más termékekkel. Ár érték arány kiváló.
    Az érfalak fájdalma megszűnik, gyors a hematoma felszívódása.

  5. Tóth Miklós

    Szuper!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük