A Collagen Vegan – Vegán kollagén ital természetes aromák, édesítők, minden káros anyagtól mentes formula, amely segíthet enyhíteni a fájdalmakat, elősegítheti a mozgékonyságunkat, mobilitásunkat, emellett regenerálhatja az ízületeinket.
Milyen előnyökkel járhat a Collagen Vegan fogyasztása?
A vegán kollagén szinte teljes mértékben megegyezik az emberi kollagén szerkezetével, így ugyanannyira hatékony, mint az állati eredetű változatai. Segíthet enyhíteni a fájdalmat osteoarthritis, coxarthrosis, vagy gonarthrosis esetén, emellett elősegítheti a mozgékonyságunkat, mobilitásunkat, de még az izmokat is megóvja. Regenerálhatja az inakat, ízületeket fizikai megterhelést követően.
A Vegán kollagén regenerálhatja, feszesebbé és fiatalosabbá teheti a bőrt, a hajunk rugalmasabbá, körmeink és csontjaink pedig erősebbé válhatnak. Segíthet csökkenteni továbbá az ízületi gyulladásos fájdalmakat, elősegítheti a sebeink gyógyítását, képes rugalmasabbá tenni a bélfalat, emésztésünk pedig felgyorsulhat.
Milyen összetevőkkel segíti a szervezetünket a vegán kollagén?
Tartalmaz többek között prémium minőségű hidrolizált vegán kollagén peptideket, hialuronsavat, biotint, C-vitamint, valamint kovasavat. Emellett glicinnel, prolinnel, lizinnel, argininnel, alaninnel, leucinnel, valamint glutaminnel segíti a szervezetünk megfelelő működését.
Összetevők
Összetevők 1 adagban (25 ml): többszörösen szűrt víz, kollagén bőrfehérje (vegán): glicin, prolin, lizin, arginin, alanin, leucin, glutamin, természetes gyümölcslé keverék koncentrátumokból; narancs, alma, mandarin, guava, papaya, lime, mangó, ananász, szőlő, biogyümölcs és répacukor, msm: metil-szulfonil-metán, c-vitamin, cink, hialuronsav, pantoténsav, természetes aroma, természetes színezék (természetes lila burgonyapor), szilícium-dioxid, frissességtartó (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), zöld tea kivonat, aloe vera, citrus bioflavonoidok, biotin, B6-vitamin, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), D-vitamin: vegán kolekalciferol (zuzmóból), szelén, B12-vitamin. 100% természetes aroma és színezék.
- C-vitamin: 120 mg, DRI*: 150%
- B5-vitamin: 50 mg, DRI*: 833%
- B6-vitamin: 1,4 mg, DRI*: 100%
- B7-vitamin: 5000 μg, DRI*: 10000%
- B12-vitamin: 7,5 μg, DRI*: 300%
- D3-vitamin: 30 μg, DRI*: 600%
- Szelén: 55 μg, DRI*: 100%
- Cink: 10 mg, DRI*: 100%
- MSM: 125 mg
- Szilica: 25 mg
- Detox Skin Cleanse (zöld tea kivonat, aloe vera és citrus bioflavonoidok): 100 mg
- Hialuronsav: 50 mg
- Kollagén bőr fehérje (vegán) – növényi aminosavak: 10000 mg (L-glicin: 2200 mg, L-prolin: 100 mg, L-lizin: 100 mg, L-arginin: 100 mg, L-alanin: 2500 mg, L-leucin: 100 mg, L-glutamin: 4900 mg)
* Az étrendi referenciabevitel 2000 kalóriás étrenden alapul.
A Vegan Collagen fő hatóanyagai a még hatékonyabb felszívódásért
- A C-vitamin természetes növényi antioxidáns, amely serkentheti a szervezet saját kollagén termelését. Támogathatja az anyagcsere-folyamatokat, ezáltal hozzájárulhat a bőr, a hajak, az erek, a csontok, az ízületek, az íny, a fogak egészségéhez, valamint az idegrendszer normál működésének fenntartásához.
- A B7-vitaminnak fontos szerepe van az aminosav molekulák anyagcsere-folyamataiban, de hozzájárulhat még az egészséges bőr, köröm, és haj állapotához egyaránt.
- A D3-vitaminnak az izomfunkciókban, a csontok egészségében van nagy szerepe, emellett felelhet a megfelelő kalcium felszívódásért, támogathatja az ideg-izom kapcsolatot és az immunrendszert.
- Az szelén és a cink hozzájárul az oxidatív stresszel szembeni védelemhez, emellett frissen és fiatalosan tartja a bőrünket.
- Az MSM-nek kiemelten fontos szerepe van a kollagén, illetve a kötőszövetek helyreállításában, számos anyagcsere folyamatban vesz részt.
- A szilícium-dioxid (kovasav) növelheti a bőr vízháztartását, de jó hatással lehet a bőr anyagcseréjére, a kötőszövet rugalmasságára.
- A hialuronsav a testünk minden szövetében megtalálható, amely képes lehet fokozni a bőr természetes vízmegtartó képességét. Idővel azonban csökken a mennyisége a szervezetünkben, így pótlásra van szükség belőle.
Alkalmazás
A Vegan Collagen napi adagja 25 ml, így az 500 ml-es kiszerelés 20 napra elegendő adagot tartalmaz. Az erdei gyümölcsös ízvilágnak köszönhetően könnyen fogyasztható. A hatóanyagokkal teli folyadékot akár vízzel, akár gyümölcslével, de még teával is higíthatod. A csomagolás tartalmazza az adagolópoharat, így pontosan tudod, mennyit kell kimérned. Használat előtt azonban mindenképpen érdemes felrázni.
A tárolás során ügyelj arra, hogy hűvös helyen tarts, óvd a közvetlen napfénytől. A felbontás után a hűtőben kell tartani, ahol maximum 2 hónapig áll el.
Az L-glicin egy aminosav, amely a szervezetben természetes módon előforduló vegyület. Főleg nyugtató hatásáról ismert, növelheti a GABA nevű neurotranszmitter szintjét. Ez egy olyan vegyület, amely fontos szerepet játszhat a központi idegrendszer nyugtatásában.
A glicinnel kapcsolatos kutatásokból kiderült, hogy képes lehet javítani az alvás minőségét, csökkentheti az elalvási időt. Egyes tanulmányok pedig azt sugallják, hogy az L-glicin segíthet a mély alvási fázisba való gyorsabb eljutásban.
Hozzájárulhat továbbá a kognitív funkciók javításához, illetve a mentális éberséghez. A Glicin felelhet az izmok összehúzódásért, részt vehet az izomműködés szabályozásában. Végül pedig képes lehet csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásokat(1).
Az L-prolin egy aminosav, amely az emberi testben is megtalálható. Fontos szerepet játszhat a kollagén izmokban, bőrben, inakban, valamint kötőszövetekben található képzésében. A kollagén elengedhetetlen az ízületek, a bőr, a köröm, a haj egészségének fenntartásához(2).
A prolinra nagy szükség van a sebgyógyulás kapcsán, támogathatja a szervezetet a sejtek regenerálásában, a sebek gyorsabb gyógyulásában. Vannak továbbá olyan tulajdonságai, amelyek segíthetnek az ízületek és porcok egészségének támogatásában(3).
Néhány kutatás azt sugallja, hogy a prolin szerepet játszik az artériák és az érrendszer egészségének fenntartásában(4). Részt vehet a koleszterin anyagcserében, ezáltal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Végül pedig hozzájárulhat a megfelelő izomműködéshez(5).
Az L-lizin egy egy esszenciális aminosav, amit a szervezetünk nem tud magától előállítani, így táplálékkal kell azt bevinni. Az L-lizin részt vehet többek között a fehérjeképzésben, amely létfontosságú a szervezet számára, amely igen fontos a szervezet számára(6). Segítheti a testet az izomépítésben(7), a sebgyógyulásban(8), valamint az egészséges szövetek kialakításában(7).
A lizin fontos szerepet játszhat az immunrendszer támogatásában(9). Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a lizin képes lehet csökkenteni a herpeszvírus aktivitását(10), ezáltal csökkentheti a hideg sebek gyakoriságát.
Részt vehet tovább a kollagén képzésében, amely fontos az egészséges bőr, haj, körmök, ízületek fenntartása kapcsán(11). Támogathatja a kalcium felszívódását, annak fenntartását a szervezetben, ami fontos az egészséges csontok és fogak szempontjából(12).
z L-arginin szintén egy esszenciális aminosav, így táplálék útján kell pótolnunk. Részt vehet többek között a nitrogén-oxid termelésében. Ennek fontos szerepe lehet a vérerek tágulásában, amely segítheti a véráramlás javítását. A megfelelő véráramlás kulcsfontosságú az egészséges szív- és érrendszer szempontjából(13).
Az arginint gyakran alkalmazzák az érrendszer támogatására. Segíthet a magas vérnyomás kezelésében, illetve az érelmeszesedés kockázatának csökkentésében. Segítheti az immunrendszer működését, szerepet játszhat a fehérvérsejtek aktiválásában(14).
Elősegítheti a sebgyógyulási folyamatokat(15), az érfalak rugalmasságának fenntartását, illetve a sejtek regenerálását. Hozzájárulhat továbbá a növekedési hormon és az inzulin termeléséhez(16).
Az L-alanin glükóz előanyagként szolgálhat a májban, ami azt jelenti, hogy a szervezet az alaninból glükózt tud létrehozni, ezt az energiát pedig fel tudja használni. Ez főleg intenzívebb edzések vagy magas intenzitású fizikai aktivitás során lehet fontos(17).
Szerepet játszik az izomsejtek működésében(18), segítheti a glükóz homeosztázis fenntartását, azaz a vércukorszint szabályozását(19). Lényeges lehet a cukorbetegség kezelésében. Részt vesz még az immunrendszer támogatásában, működésében(20).
Végül, de nem utolsó sorban segítheti eltávolítani a szervezetből az ammoniumot, ezáltal támogathatja a máj működését(21). Fontos alkotóeleme a bőr kollagénjének, más fehérjéinek, amely hozzájárulhat a bőr egészségéhez, valamint integritásához.
Az L-leucin kulcsfontosságú szerepet játszhat az izomfehérjék szintézisében. Segítheti az izomszövetek újjáépítését és a fehérjeszintézis folyamatát. Ez főleg az izomtömeg növelésében és az izomszövet megtartásában játszik fontos szerepet. A leucin emellett részt vehet az izomsejtek energiatermelésében, lebomlása során azonosított metabolitok közül néhány közvetlenül energiaként használható fel(22).
Támogathatja továbbá a szerotonin és a neurotranszmitter előállítását(23), de felelhet még a hangulat szabályozásáért is(24). Segíti az inzulin érzékenység csökkentését, fontos szerepet játszik a glükózszint beállításában, az izomszövetekbe történő bevitelben(25).
Az L-glutamin fontos aminosav az izomszövetek számára, hozzájárulhat az izomtömeg fenntartásához, az izomfehérjék szintéziséhez. Főleg intenzív edzések vagy sérülések esetén lehet hatásos(26).
Létfontosságú továbbá az immunrendszer megfelelő működéséhez(27), segítheti a bélsejtek regenerálódását, a bélrendszer egészségének fenntartását(28). Néhány esetben még irritábilis bél szindróma esetén is hatásosnak bizonyult(29).
Az aminosav elősegíti a gyors sebgyógyulást, hozzájárulhat a sejtek regenerálódásához. Energiaforrásként szolgálhat a sejtek számára, főleg olyan helyzetekben, amikor növekszik az energiaigény(30).
- https://journals.lww.com/co-clinicalnutrition/abstract/2003/03000/l_glycine__a_novel_antiinflammatory,.13.aspx
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1359633/
- https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-013-1486-0
- https://academic.oup.com/ajh/article/17/8/712/161319
- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1089860317302021
- https://www.ingentaconnect.com/content/ben/biot/2007/00000001/00000001/art00002
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/anu.13018
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032386120309800
- https://www.academia.edu/download/37979238/ABR-2012-3-7-3218-3224.pdf
- https://karger.com/drm/article-abstract/175/4/183/345963/Success-of-L-Lysine-Therapy-in-Frequently
- https://portlandpress.com/essaysbiochem/article-abstract/doi/10.1042/bse0520113/78322/Lysine-post-translational-modifications-of
- https://jn.nutrition.org/
- https://www.researchgate.net/profile/Andrzej-Mogielnicki/publication/7889022_L-arginine_and_cardiovascular_system/links/5afe8f0caca272b5d84ab3e9/L-arginine-and-cardiovascular-system.pdf
- https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1476-5381.1990.tb12104.x
- https://aspenjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1177/011542650502000152
- https://link.springer.com/article/10.1007/s10068-017-0236-6
- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0026049573902692
- https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0190904
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jfbc.13590
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0019279164900771
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378381212003986
- https://www.jci.org/articles/view/108201
- https://cdnsciencepub.com/doi/abs/10.1139/y99-146
- https://www.nature.com/articles/srep35727
- https://www.mdpi.com/2072-6643/7/5/3914
- https://www.mdpi.com/2072-6643/15/22/4711
- https://academic.oup.com/jn/article-abstract/131/9/2515S/4687557
- https://ajcn.nutrition.org/
- https://gut.bmj.com/content/68/6/996
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/iwj.12246
Értékelések
Még nincsenek értékelések.