• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

A leghatékonyabb természetes immunerősítők

A legjobb természetes immunerősítők

A legjobb természetes immunerősítők

A legjobb természetes immunerősítők 1024 683 SuperGreens®

Az immunrendszer figyelemre méltó munkát végez, hogy megvédjen minket a betegségeket okozó mikroorganizmusoktól. De néha azonban kudarcot vall, és egy-egy kórokozó sikeresen megbetegít bennünket. Vajon be lehet-e beavatkozni ebbe a folyamatba, és megerősíteni az immunrendszert? Bizonyos étrend változtatásokkal sokat tehetünk a majdnem tökéletes immunválasz érdekében, mutatjuk, melyek a leghatékinyabb természetes immunerősítők.

Természetes immunerősítők sokasága áll rendelkezésünkre annak érdekékben, hogy megvédjük magunkat a betegségektől. Egyes ételek fogyasztása segíthet az immunrendszer megerősítésében, és hatékonyságának megőrzésében. Ha megoldást keresünk a megfázás és az influenza kivédése, és szeretnénk elkerülni a vírusokat, akkor első lépésként át kell gondolnunk az étrendünket.

 

Mitől gyengül le az immunrendszer?

Az öregedéssel szervezetünk immunválaszt kiváltó képessége csökken, ami hozzájárul a fertőzésekhez és a rák kialakulásához. Míg néhány ember egészségesen öregszik, sok tanulmány következtetése szerint a fiatalabb emberekkel összehasonlítva az idős emberek nagyobb valószínűséggel kapnak el fertőzéseket, és ami még fontosabb, nagyobb valószínűséggel halnak meg tőlük. A légzőszervi fertőzések, az influenza és különösen a tüdőgyulladás a 65 év felettieknél vezető halálok világszerte. Senki sem tudja biztosan, hogy miért történik ez, ám néhány tudós megfigyelése szerint ez a megnövekedett kockázat összefügg a T-sejtek csökkenésével, amelyekből kevesebb termelődik a csontvelőben.

Úgy tűnik, hogy kapcsolat van a táplálkozás és az immunitás között az időseknél. Az alultápláltság egy bizonyos formája meglepően gyakori még a jómódú országokban is. A mikrotápanyagok hiányáról van szó, amikor keveset viszünk be alapvető vitaminokból és nyomelemekből. Persze, ez a probléma minden korosztály körében előfordulhat. A tudósok régen felismerték, hogy a szegénységben élő és alultáplált emberek sebezhetőbbek a fertőző betegségekkel szemben. Vannak bizonyítékok arra, hogy a különféle mikrotápanyagok hiánya – például a cink-, szelén-, vas-, réz-, folsav-, valamint az A-, B6-, C- és E-vitamin – megváltoztatják az immunválaszt az állatokban. Ha azt tapasztaljuk, hogy étrendünk nem biztosítja az összes mikrotápanyagot, mert nem szeretjük a zöldségeket, az étrend-kiegészítők szedése az immunrendszerre gyakorolt esetleges kedvező hatásokon túl, más egészségügyi előnyökkel is járhat.

A modern orvostudomány felismerte az elme és a test szorosan kapcsolatát. Az érzelmi stressz hatására sokféle rendellenesség – beleértve a gyomorpanaszokat, csalánkiütés és még a szívbetegségeket is – kapcsolódik. A kihívások ellenére a tudósok aktívan tanulmányozzák a stressz és az immunfunkciók kapcsolatát. Ami az egyik ember számára stresszes helyzetet jelenthet, az a másiknak nem. A stressz és az immunfunkciók kapcsolatát vizsgáló legtöbb tudós nem tanulmányozza a hirtelen, rövid élettartamú, inkább állandó és gyakori stresszhatásokat. Az úgynevezett krónikus stressz az, amelyet a családdal, barátokkal, munkatársakkal fennálló kapcsolatok vagy a tartós kihívások okoznak. Még vizsgálják, hogy vajon a folyamatos feszültség befolyásolja-e az immunrendszert, és stressz és az immunitás kapcsolatának mérése során elkerülhetetlen nehézségek ellenére a tudósok haladást értek el.

 

Ha hideg van, védtelenebb az immunrendszerünk?

Szinte mindegyikünk édesanyja azt mondta, viseljünk kabátot, különben megfázunk. De az anyukáknak valóban igazuk van? Eddig a kérdést vizsgáló kutatók úgy gondolják, hogy a közepes mértékű hidegnek való kitettség nem növeli a fertőzésre való hajlamot. A legtöbb egészségügyi szakértő egyetért abban, hogy a téli influenzaszezon oka nem az, hogy az emberek hidegben tartózkodnak, hanem az, hogy több időt töltenek beltérben, szorosabban összezárva más emberekkel, akik át tudják adni baktériumaikat.

 

Melyek a gyenge immunrendszer jelei?

A gyenge immunrendszer egyéb tünetei a következők lehetnek:

 

  • Autoimmun rendellenességek
  • Belső szervek gyulladása.
  • Vérzavarok vagy rendellenességek, például vérszegénység
  • Emésztési problémák, beleértve az étvágytalanságot, hasmenés és hasi görcsök
  • Csecsemők és gyermekek növekedésének és fejlődésének lelassulása

 

Mi okozza az IgG (immunglobulin) hiányát?

Azok a fertőzések, amelyek leggyakrabban az IgG-hiányos embereket érintik: légzőszervi-, emésztőrendszer-, felső légúti – és fülfertőzések.

 

Mi okozza az alacsony immunglobulinszintet?

Az alacsony immunglobulinszint azt jelenti, hogy immunrendszer nem működik olyan jól, mint kellene. Okozhatják az immunrendszert gyengítő gyógyszerek, például a szteroidok, és lehet a cukorbetegség szövődménye.

 

Milyen ételek gyengítik az immunrendszert?

Tanulmányok kimutatták, hogy a fokozott cukorbevitel gyengíti immunrendszert, és valószínűbb, hogy megbetegszünk.

Ételek és italok, amelyek veszélyeztetik az immunrendszert:

 

  • Szénsavas italok
  • Feldolgozott ételek
  • Magas cukortartalmú ételek és italok
  • Finomított szénhidrátok
  • Alkoholos italok

 

Hogyan lehet gyorsan fokozni az immunrendszer működését?

1. Ne dohányozzunk

2. Kövessünk olyan étrendet, amelyben sok gyümölcs és zöldség található

3. Rendszeresen sportoljunk

4. Őrizzük meg az egészséges testsúlyunkat

5. Ha alkoholt fogyasztunk, csak mérsékelten tegyük

6. Aludjunk eleget

7. Tegyünk lépéseket a fertőzés elkerülésére, például mossunk kezet gyakran, és alaposan főzzük meg a húsokat

8. Próbáljuk meg minimalizálni a stresszt

 

Melyek a legjobb természetes immunerősítők?

Tervezzük meg étrendünket 15 erős immunerősítő étellel. A legtöbb ember a C-vitaminhoz fordul, miután megfázott, főként a citrusfélékhez. Ha úgy gondoljuk, hogy a citrusfélékben vagy bármely más gyümölcsben vagy zöldségben van a legtöbb belőle, gondoljuk újra, mert e tekintetben a pirospaprika áll az első helyen.

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb immunstimuláló ételeket:

1. Brokkoli

2. Fokhagyma

3. Gyömbér

4. Spenót

5. Joghurt

6. Mandula

7. Kurkuma

8. Zöld tea

9. Papaya

10. Kiwi

11. Baromfi

12. Napraforgómag

12. Kagyló

 

Az immunrendszer erősítésének módjai

A méz növényi tápanyagai felelősek antioxidáns tulajdonságaiért, valamint antibakteriális és gombaellenes hatásáért. Úgy gondolják, hogy ez az oka annak, hogy a méz immunerősítő és rákellenes előnyökkel rendelkezik. A nem megfelelő feldolgozás megsemmisíti ezeket az értékes tápanyagokat.

A tojásról azt gondolják, hogy mivel sárgájában sok a koleszterin, ártalmas az egészségre. Ám a tojás gazdag fehérjeforrás, ami segíthet az immunrendszerrel kapcsolatos problémák kivédésében. A tojássárgája cinket és szelént is tartalmaz, mindkettő hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

Megelőzés gyanánt is szedhető az echinacea, ezüstkolloid, gyömbér, bodzabogyó, Astragalus gyökér, továbbá a ginzeng.

Az astragalus gyökér fogyasztása alkalmas az immunrendszer fellendítése. A kínai orvoslás egyik kiemelkedő gyógynövénye gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságok jellemzik.

Számos tanulmány számolt be az éjszakai alvás előnyeiről, és német kutatók úgy találták, hogy a kielégítő alvás javítja a T-sejteknek nevezett immunsejteket, amelyek leküzdik a fertőzést, és megsemmisítik a vírusokat és más kórokozókat.

 

Melyek a legjobb immunfokozó étrend-kiegészítő? Milyen immunerősítőt szedjek?

4 vitamin, amelyek a legjobbak az immunitás fokozásához:

 

  • A C-vitamin és a D-vitamin kiváló természetes immunerősítők. Hiányuk még inkább hajlamossá tesz a betegségekre.
  • A B6-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer biokémiai reakcióinak támogatásához.
  • Az E-vitamin erős antioxidáns, amely segít a szervezetnek a fertőzés leküzdésében.

Javasolt a homoktövis, propolisz, grapefruitmag-cseppek, a huminsavat tartalmazó ToxiClean®, illetve az olyan szuperélelmiszerek, mint például a bio céklapor, a bio fodros kel por és árpafű por fogyasztása. Jó szolgálatot tehet a ginzeng, bodzabogyó, echinacea és ezüstkolloid is.

A különféle gyógygombák immunerősítő hatása közismert. Közülük is kiemelkedik a bokrosgomba, a pecsétviaszgomba és a shiitake. Mindhárom megtalálható a Fachet Vital Defense basic készítményben.

Nátha, megfázás és influenza esetén, pontosabban annak elkerülése érdekében elengedhetetlen a pre- és probiotikum. A Swiss Probiotix®a bélflóra megerősítésével hozzájárul az immunrendszer védelméhez.

Superum C természetes C-vitamint tartalmaz, ezért jóval hatékonyabban szívódik fel, mint a szintetikus C-vitaminok, és a természetes immunerősítők egyik legjobbika.