• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Férfi potencianövelő, túl a Viagrán

Potencianövelő alternatív megoldások – túl a Viagrán

Potencianövelő alternatív megoldások – túl a Viagrán

Potencianövelő alternatív megoldások – túl a Viagrán 1024 683 SuperGreens®

Az erektilis diszfunkció (ED) első gyógyszerészetileg jóváhagyott gyógymódja, a Viagra az 1990-es években került bevezetésre, ez által ebben az időszakban nagy figyelmet kaptak a potencianövelő szerek és a csökkent nemi vágy kérdésköre. Ennek ellenére, a különféle természetes alternatívákat már évezredek óta használják a libidó, a hatékonyság vagy a szexuális élvezet növelésére. Ezek a természetes gyógymódok népszerűségüket annak is köszönhetik, hogy alkalmazásuk alacsonyabb kockázattal jár, mint a gyógyszernek minősülő készítmények használata.

Miért lehet szükség potencianövelő szerekre?

Az erektilis diszfunkció a normális szexuális együttlét hiányát takarja, oly problémák okán, mint a korai vagy gátolt magömlés, merevedési zavarok, izgalmi nehézségek, kényszeres szexuális viselkedés és orgazmuszavarok.

Az ED gyakran inkább egy tünet, nem pedig állapot. Az erekció egy összetett folyamat eredménye. A szexuális izgalom összefüggésben áll:

  • az idegrendszerrel
  • az izmokkal
  • a hormonokkal
  • az érzelmekkel

A cukorbetegség vagy a stressz befolyásolhatja a felsoroltakat, így ED-t okozhat. Ám az ED leginkább az erek problémáinak tulajdonítható, egy kutatás szerint az érelmeszesedés az 50 évnél idősebb férfiak körülbelül 40% -ában okoz ED-t.

A libidó csökkenés okai

A potencianövelő készítmények alkalmazásának egyik gyakori oka az alacsony vagy lecsökkent libidó. Az alacsony libidó a szexuális tevékenység iránti érdeklődés csökkenését jelenti, ez időszakosan normálisnak mondható, hiszen a különböző élethelyzetek, egyes időszakos személyes gondok kihatással vannak a libidóra is. Ám a tartós, elhúzódó libidócsökkenés aggodalmat okozhat, ezért célszerű lehet potencianövelők alkalmazása.

Stressz

A másik gyakori ok talán már senki számára nem meglepő: a stressz. A lelki tényezők nagyban befolyásolhatják a teljesítményt, újfent stresszt okozva, így ez egy ördögi körforgás, melyet csak tudatosan lehet legyőzni. Ha egyedül nem megy, bátran vegye igénybe szakember segítségét.

Öregedés

Az öregedés talán a legáltalánosabb okok között szerepel. A libidóhoz kötődő tesztoszteronszint a férfiak esetében a késő-tizenéves kor körül a legmagasabb. A kor előrehaladtával a tesztoszteronszint csökkenhet, ami alacsony libidóhoz vezethet. Ilyen esetben is célszerű először természetes potencianövelő termék alkalmazása, ennek ellenére, ha a várt eredmény elmarad, szakorvoshoz fordulva gyógyszeres kezelés is alkalmazható.

Kevés Önbizalom

Az alacsony libidót a kevés önbizalom is okozhatja. Az alacsony önértékelés, az önbizalom hiánya és az egészségtelen testkép ronthatja az érzelmi egészséget és jólétet. Idővel az önértékeléssel kapcsolatos nehézségek nagyobb mentális gondokat okozhatnak, például depressziót, szorongást, valamint kábítószer- vagy alkoholfogyasztást – amely mind kapcsolatba hozható az alacsony libidóval. Ily módon ajánlott mielőbb foglalkozni a problémával és szakemberhez fordulni!

Depresszió

A kiváltó okok között szerepel a depresszió, amely  megváltoztatja az ember életének minden részét. A depresszióban szenvedők az érdeklődés csökkenését vagy teljes hiányát tapasztalják oly tevékenységek iránt, amelyeket egykor kellemesnek találtak, beleértve a szexet is.

Alvászavar

Az alvászavarok szintén okozhatnak libidócsökkenést. Egy tanulmány megállapította, hogy az obstruktív alvási apnoe (OSA) tesztoszteronszint csökkenéshez vezet, csökkent szexuális aktivitást és libidót eredményezve.

Kevés mozgás

A testmozgás hiánya szintén felelős a férfiak alacsony nemi vágyáért. A  túl kevés testmozgás számos egészségügyi problémához vezethet, amelyek befolyásolhatják a szexuális vágyat és az izgatottságot. Ellenben sokak számára meglepő, hogy a túlzott testedzés is negatív hatást gyakorolhat a szexuális egészségre. Egy tanulmány rámutat, hogy az intenzív és hosszan tartó, rendszeresen végzett edzés szorosan összefügg a férfiak libidó-mutatóinak csökkenésével.

Alkohol, drogok

Az alkoholfogyasztás és droghasználat szintén negatív hatással vannak a nemi vágyra. Az alkohol, a dohány, a marihuána és a tiltott drogok, használata is összefüggésbe hozható a tesztoszteron termelés csökkenésével, ami a szexuális vágy hiányát eredményezheti.

A dohányzásról kiderült, hogy a spermiumok termelésére és mozgására is negatív hatással van.

A férfi termékenység – Mit tehet a növelésére?

A termékenységi problémák számos embert érintenek, és néhány esetben sajnos nem is kezelhető. Ámde a termékenység időnként egészséges étrenddel, természetes potencianövelő kiegészítőkkel és más életmódstratégiákkal javítható.

  • Egészséges életmód. Az egészségtelen életmód rontja az általános egészségi állapotot, beleértve a termékenységet is. Ezért időben el kell kezdeni gondolkodni az életmódváltáson a potencia növelése érdekében.
  • Megfelelő testsúly. A túlsúly meddőséget okozhat. Ha kezelőorvosa gyanítja, hogy meddőségéhez a súlya köthető, akkor érdemes akár dietetikus segítségét is kérve odafigyelni az egészséges testsúly elérésére és megtartására.
  • Kevesebb alkoholfogyasztás. Kerülje a nagy mennyiségű alkoholfogyasztást, mert csökkentheti a tesztoszteronszintet és ronthatja a sperma minőségét.
  • Aludjon eleget. A megfelelő alvás elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. A túl kevés vagy túl sok alvás a sperma gyenge minőségéhez vezethet.
  • Fogyasszon antioxidánsban gazdag ételeket. Kutatások igazolják, hogy az antioxidánsban gazdag ételek, például a dió, kakaópor, gránátalma fogyasztása jó hatással van a termékenységre.
  • Kerülje a túl sok szója fogyasztását. A szója fogyasztása ronthatja a sperma minőségét, ezért érdemes kerülnie, ha termékenységi problémákkal küzd.

Alternatív potencianövelők

Ha gyógyszeres kezelés alatt áll, az alternatív gyógymódok alkalmazása előtt kikérheti orvosa véleményét is, hiszen a gyógynövények és különböző étrend-kiegészítők az alkalmazott gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphetnek.

Maca gyökér

Alig 100 gramm maca gyökér por a napi C-vitamin-szükséglet négyszeresét fedezi, de nem csupán ezért érdemes étrendünk részévé tenni ezt az Andokból származó, különleges szuperélelmiszert. Rendkívül hatékony potencianövelő és immunerősítő, fogyasztásával fittebbnek, frissebbnek érezzük magunkat.

A maca gyökér többféleképpen támogatja a termékenységet. Megemeli a tesztoszteron- és a szerotonin szintjét, valamint az afrodiziákumokhoz hasonlóan, a medencetájékon vérbőséget okoz, így javítja a potenciát – utóbbi tulajdonságát már a perui indiánok is felismerték. Impotencia esetén rendkívül hatásos lehet, nem véletlenül tartják természetes Viagrának. A termékenységet a sperma minőségének javításával (a spermiumok mozgását ösztönzi) és a spermaszám mennyiségének növelésével is támogatja. Nőknél az ösztrogénszint szabályozásával segíti elő a fogamzást.

Ginkgo biloba

A ginkgo biloba fokozhatja a szervezet vérellátását, ezáltal a nemi szervek véráramlását is, ezáltal segít a merevedési zavarokon. Továbbá a depresszióra is pozitív hatással van, ami a libidó-csökkenés egyik oka lehet, így ezen a téren is hozzájárul az egészséges szexuális élethez.

A ginkgo biloba emellett fokozhatja az agy működését, csökkentheti a szorongást és támogathatja a látást és a szem egészségét.

Ashwagandha

Az ashwagandha fokozhatja a tesztoszterontermelődést, remek potencianövelő termék. Azon férfiaknál, akik ashwagandhát kaptak a stressz miatt, magasabb antioxidáns-szintet, jobb spermaminőséget tapasztaltak, emellett növekedett izomerőt. Azt is kimutatták, hogy növeli az izomtömeget, és csökkenti a testzsírt. Gyulladáscsökkentő hatásai mellett javíthatja a szív egészségét azáltal, hogy csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet. Kapható kapszula és por készítmény állagban is.

Emellett nyugtató, szorongáscsökkentő és gyulladásgátló hatásáról is ismert. Ezzel szemben az autoimmun betegeknek (rheumatoid arthritis, lupus, Hashimoto-kór), gyógyszeres kezelésben részesülő pajzsmirigybetegségben szenvedőknek, várandós és szoptató nőknek, valamint altató vagy nyugtató rendszeres szedése mellett nem ajánlott ezen gyógynövény használata.

Vágyfokozó ételek

A vágy a lelki és testi egészséggel is kapcsolatban áll, így nem meglepő, hogy az elfogyasztott ételek is szerepet játszanak a nemi élet fellendítésében.

A potencianövelő ételek fogyasztása több módon is hozzájárul az egészséges szexuális élethez:

  • fokozza a libidót
  • javítja a véráramlást
  • javítja az állóképességet

Osztriga

Az osztriga afrodiziákum tulajdonságai széles körben ismertek. Titka a cinktartalmában rejlik, fokozza a szervezet vérellátását, ezáltal elősegítheti a nemi szervek véráramlását. A cink különösen fontos a férfiak termékenységében, mivel segíti a tesztoszteronszint szabályozását. Az osztriga több cinket tartalmaz, bármilyen más élelmiszer-forrásnál.

Ha nem rajong a puhatestűekért, válassza a homárt vagy a rákot, hiszen mindkettő magas cinktartalommal rendelkezik. A nem tengeri eredetű cinkforrások a következők:

  • marhahús
  • sertéshús
  • sült bab
  • tökmagok
  • cinkkel dúsított gabonafélék

Bizonyos húsok

A hús vagy más, speciális aminosavakat tartalmazó ételek kiváló természetes potencianövelők. Különböző fehérje tartalmú ételek – beleértve a marhahúst, a csirkét és a sertéshúst – segítenek javítani a véráramlást, mint például: karnitin, L-arginin, cink.

A véráramlás döntő jelentőségű a nemi reakció szempontjából. Egy 2019-es kutatás azt bizonyítja, hogy az arginin-kiegészítők segíthetnek az enyhe vagy közepesen súlyos merevedési zavar kezelésében.

Ne feledje viszont, hogy a vörös hús túlzott fogyasztása káros lehet a szívre, így célszerű az étrendet kiegyensúlyozottan felépíteni.

Ha vegetáriánus étrendet követ, akkor ezeket a tápanyagokat teljes kiőrlésű gabonákból és tejtermékekből viheti be szervezetébe, beleértve a tejet és a sajtot is. A karnitin és az L-arginin aminosavak megtalálhatók különféle magas fehérje tartalmú ételekben. A teljes kiőrlésű gabona és a tej különösen jó cinkforrás, ezáltal természetes potencianövelő.

Lazac

A lazac közismerten szív-barát omega-3 zsírsavakkal rendelkezik. A rózsaszín húsú halak, valamint a szardínia, a tonhal és a laposhal szerepet játszhatnak az egészséges szexuális életben. Az omega-3 segít megelőzni a plakkok felhalmozódását az artériákban, elősegíti az egészséges véráramlást az egész testben. A hal emellett kiváló fehérjeforrás és gazdag B12- és D-vitaminban. Az egészségének megőrzése érdekében fogyasszon hetente legalább két adag halat.

Egyéb potencianövelő ételek:

  • Diófélék és magvak: a kesudió és a mandula remek cinkforrás, ezáltal elősegítik a véráramlást.
  • Alma: az almában található antioxidáns, egyfajta flavonoid, számos egészségügyi előnnyel járhat.
  • Cékla: magas az étrendi nitráttartalma, így elősegítheti nemi életét.
  • +1: Vörösbor: Az almához hasonlóan a vörösbor is tartalmaz antioxidánst, amely fokozza a véráramlást.

Potencianövelő termékek alkalmazása

Összességében, az erektilis diszfunkció, azaz a merevedési zavar hátterében legtöbb esetben az erek problémái állnak. A vérellátást több alternatív megoldás is képes segíteni, lásd: a szuperélelmiszerek és különböző afrodiziákumok. A potencianövelők alkalmazása előtt azonban érdemes szakorvossal konzultálnia, hogy segítsen az önnek leginkább alkalmas gyógymódot kiválasztani.

A kivizsgálás azért is lényeges  merevedési zavarok esetén, mert sokszor ez a tünet egy komoly betegségre utal, aminek kezelésével a szexuális élet is rendeződhet. Ilyen a magas-vérnyomás betegség, a keringési zavarok, zsíranyagcsere zavarok, de cukorbetegség és hormonális zavarok, például pajzsmirigybetegségek is állhatnak a probléma mögött.

 

Források:

https://www.healthline.com/health/low-testosterone/conditions-that-cause-low-libido

https://www.healthline.com/health/erectile-dysfunction/herb

https://www.healthline.com/health/7-foods-enhance-your-sex-life

  • maca gyökér por

    Bio Maca gyökér por

  • ginseng

    Ginseng Energy folyékony ginzeng gyömbérrel