• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

A kenderliszt tápláló, finom és kiváló fehérjfeforrás

Ezért legyen otthon kendermagliszt

Ezért legyen otthon kendermagliszt

Ezért legyen otthon kendermagliszt 1024 683 SuperGreens®

Védi a szívet, segíti az emésztést, remek fehérjeforrás, ízletes – csak néhány érv a kendermagliszt fogyasztása mellett. Ez a szuperélelmiszer a te étrendedből és konyhádból sem hiányozhat!

A kendermagliszt fogyasztása egészségvédő tulajdonságai miatt kifejezetten ajánlott. Eheted nyersen, de különféle ételekbe keverve is rendkívül egészséges. A kendermag és annak lisztje nem tartalmaz kábító hatású vegyületeket, jótékony hatóanyagokat és tápanyagokat viszont annál inkább. Tudtad, hogy a kenderfehérje az egyik legjobban hasznosítható növényi protein?

Kiknek ajánlott?

Ha szereted követni az élelmiszer-trendeket, és mindig új, izgalmas összetevőket keresel, minden valószínűséggel találkoztál már a gluténmentes kenderliszttel, amelynek íze a dióéhoz hasonlít. Bizonyára arról is hallottál már, hogy kevés egészségesebb étel létezik a kendermagnál, ezért érdemelte ki a szuperélelmiszer jelzőt. Nos, a kenderliszt tulajdonképpen alig különbözik a kendermagtól, de egy kicsit azért mégis más. Úgy készül, hogy a kendermagból az olajat kíméletes sajtolással részben eltávolítják, megőrlik és szitálják. A lisztkészítés során kisajtolt kendermagolaj nemcsak ételkészítéshez alkalmas, de remek bőrápoló.

A kenderliszt rendkívül magas fehérjetartalmú, és lenyűgöző mennyiségű növényi proteint tartalmaz (két evőkanálnyiban 5 gramm található). Ez teszi tökéletessé a vegánok vagy vegetáriánusok számára, és azoknak is ajánlott (pl. sportolóknak), akik természetes módon szeretnék növelni a fehérjebevitelüket. A kenderliszt tápláló, finom és kiváló energiaforrás, a teljes kiőrlésű lisztet is pótolhatod vele, más típusú maglisztekhez keverve szintén felhasználhatod. Hozzáadhatod a reggelire fogyasztott gabonafélékhez és turmixokhoz, sűrítőanyagként szószokhoz és levesekhez, vagy különféle italokhoz. Persze nem kell ahhoz húsmentes étkezést követned, hogy kendermaglisztből készített ételeket egyél, elég, ha az egészséges életmód részeként kerülnek a tányérodra.

Mit tartalmaz? Miért olyan egészséges?

A kenderlisztben lévő protein könnyen emészthető és jól felszívódik. Rendkívül gazdag tápanyagokban, jelentős a foszfor, kalcium-, magnézium-, vas-, illetve cinktartalma, emellett húszféle aminosavat tudhat magáénak, beleértve az összes esszenciális aminosavat. Egyedülálló módon, éppen ideális, azaz 1:3 arányban tartalmaz a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen védő omega-3 és omega-6 zsírsavakat. Ám a kendermagliszt hatóanyagainak köszönhetően még számos gyógyhatással bír.

Ha rossz az emésztésed, feltétlenül érdemes beiktatnod az étrendedbe a kendermagot, hiszen a chia maghoz hasonlóan bővelkedik vízben nem oldódó rostokban megszüntetik a székrekedést. A vízben oldódó rostok lassítják a cukor felszívódását, ezáltal megelőzik a vércukorszint étkezés gyors megemelkedését, valamint fokozzák az emésztőenzimek termelődését. A kendermagliszt rostjai révén teltségérzetet okoz, ezért támogatja a fogyást, fehérje- és aminosav tartalma megszünteti az éhségérzetet.

Ha rendszeresen fogyasztasz kendermagot vagy kenderlisztet, a bennük lévő omega-3 zsírsavak a vér hígításával meggátolják a vérrögök kialakulását, ezáltal megakadályozzák az érelzáródást, megóvhatnak a szívrohamtól és a stroke-tól. Hasonló hatásai vannak az omega-6 zsírsavaknak: hatékonyan csökkentik a káros LDL koleszterin szintjét, miközben a hasznos HDL koleszterin mennyiségét növelik.

Kendermaggal készült receptet itt olvashatsz!

Hivatkozások:
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/629104/2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20977230
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12848277