• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Inulin gyógyhatásai: édes és egészséges

Inulin gyógyhatásai: édes és egészséges

Inulin gyógyhatásai: édes és egészséges 600 400 SuperGreens®

Ha természetes édesítőszerekről van szó, méltatlanul kevés figyelmet kap az inulin. Pedig az inulin az egyik legédesebb és legegészségesebb cukorpótló, ami egyúttal hatékony prebiotikum, így a bélflóra egyensúlyának megőrzésében is fontos szerepet kaphat. Ráadásul, hozzájárul a vastagbélrák megelőzéséhez, a méregtelenítéshez és a bélrendszer megtisztításához.

Az inulin valójában egy fruktózokból felépülő poliszacharid, kiváló édesítőszer és számos jótékony gyógyhatással rendelkezik. Fogyasztásával javítható az anyagcsere, jobb lesz a kalcium, a magnézium és a vas hasznosulása. Mivel emészthetetlen növényi rost, az inulin sértetlenül jut el a vastagbélben. Az angliai Reading University kutatói szerint prebiotikus tulajdonságának köszönhető, hogy segíti fenntartani, illetve visszaállítani a bélflóra egyensúlyát.
A bélflórát felépítő jótékony probiotikus baktériumok, köztük a bifidusz és laktobacillusok, ugyanis prebiotikumokkal táplálkoznak, ha ezekből megfelelő mennyiséghez jutnak, gyorsan elszaporodnak. Az inulin további jótékony hatása, hogy növeli a székletürítés gyakoriságát, ezáltal a bélrendszerben felhalmozódó mérgek és salakanyagok eltávolításában is közreműködik. Ez hozzájárul ahhoz, hogy csökkenti a vastagbélrák kockázatát. Sőt, a bélflóra helyreállítása egyúttal az immunrendszert is erősíti, hiszen az immunsejtek 80 százaléka éppen itt, a vastagbélben található. Éppen ezért, fogyasztásával erősödik az immunrendszer, védettebbek leszünk a szezonális- és fertőzéses megbetegedésekkel, valamint a daganatokkal -a vastagbélrák mellett az emlőrák megelőzésében különösen hatékony- szemben. Mindemellett a keringési rendszer egészségét is óvja, ugyanis az inulin csökkenti az LDL koleszterin mennyiségét a vérben.

Inulin emésztési problémákra

Nagyszerűen alkalmazható emésztési problémák kezelésére, többek között a puffadás, a székrekedés és a túlzott gázképződés megszüntetésére. Fokozza a székletürítés gyakoriságát, valamint azon kevés természetes anyagok közé tartozik, amelyek csökkentik az irritábilis bél szindrómával (IBS) járó kellemetlen tüneteket. Szintén jól használható a bélrendszert érintő Crohn-betegség tüneti kezelésére.

Méregtelenítés inulinnal

Az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása a méregtelenítés során is megnyilvánul. Az inulin ugyanis a belek megtisztításakor a lerakódott káros salakanyagokat és mérgeket is eltávolítja.

Fogyókúrára és cukorbetegeknek

A répacukorhoz képest, az inulin harmadannyi kalóriát tartalmaz, ezért a fogyókúrázók számára kifejezetten ajánlott. Antibiotikumos kúra után felgyorsítja a szervezet regenerálódását. További előnye még, hogy nem befolyásolja a vércukorszintet, így cukorbetegek is nyugodtan használhatják édesítésre.

Édesítő hatás

Az inulin bőséges fruktóztartalmának köszönhetően lényegesen édesebb, mint a répacukor, ezért ugyanolyan ízhatás eléréséhez kb. 40 százalékkal kevesebbre van szükség belőle, miközben gyógyhatásai sokkal erősebbek és szerteágazóbbak a hagyományos cukornál. Ezért használják előszeretettel az inulint a minőségi bio- és gyógykészítmények édesítésére, és található meg a Green Icon® termékben.

Miben található meg?

Az inulin szerencsére könnyen hozzáférhető, jelentős mennyiségben tartalmazza a cikória, az örménygyökér, a csicsóka és az articsóka, de megtalálható a banánban, a spárgában, a bojtorjánban és a hagymában is. Legnagyobb koncentrációban a jó minőségű táplálékkiegészítők segítségével juthatunk hozzá.

  • fitform flora kapszula

    FitForm Flora