Bankkártyával és készpénzzel is fizethet biztonságosan! payment logo v2

Masticha medium tears – kristályok 50 g

12210 Ft

122 pont  

A chiosi masticha, azaz Pistacia lentiscus fa gyantája a görög Chios nevezetű szigetről származik, amelyet már évszázadok óta használnak emésztési és szájüregi problémákra. A masticha kristályokat rossz szájszag ellen és emésztési problémákra használják.

Készleten

Az Art of Nature Masticha medium tears kristályok – Chios Masticha olajat tartalmanak, azaz a görög Pistacia lentiscus fa gyantáját, amelyet már az ókori görögök használtak különböző emésztési panaszokra, illetve szájüregi problémákra.

A masticha íze az édesgyökér ízére emlékeztet, a Chios sziget lakói a mai napig fogyasztják. Például teát ízesítenek vele, különböző mártásokhoz adagolják vagy akár por formában belesütik a kenyérbe.

A masticha fából kinyert masticha gyanta „kristályok” rágása elterjedt szokás volt már az ókori görögök körében is. Először Hippokratész nevét említik a masticha kristályok kapcsán. Elsősorban emésztési problémákra, megfázásra és leheletfrissítőként használta. A maszticha kifejezés a görög „mastíchein” fogcsikorgatás igéből származik, és az angol nyelvbe is bekerült, mint „masticate”, azaz rág.

A maszticha gyanta kristályokat különbözőképpen dolgozzák fel, jelenleg már számos formában beszerezhető, mint, pl. kapszula, fogkrém, rágótabletta.

Összetevők

Illóolaj – masticha olaj, Masticadienonsav, Izomasticadienadienonsav, Egyéb triterpénsav, aldehidek és alkoholok, Poli -β -mircén (természetes polimer).

Alkalmazás

– rágógumiként rágjuk csak magában a kristályokat vagy méhviasszal puhítva naponta 2×1 darabot

– főzéshez – a kristályokat porrá zúzzuk és hozzáadjuk az alapanyagokhoz sütésnél vagy főzésnél

– 50g kristályt 1 liter vízhez adagolunk, betesszük éjszakára a hűtőszekrénybe és utána fogyasztható – emésztést elősegítő italként használatos

https://en.wikipedia.org/wiki/Mastic_(plant_resin)

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Masticha medium tears – kristályok 50 g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük