Az Art of Nature Masticha medium tears kristályok – Chios Masticha olajat tartalmanak, azaz a görög Pistacia lentiscus fa gyantáját, amelyet már az ókori görögök használtak különböző emésztési panaszokra, illetve szájüregi problémákra.
A masticha íze az édesgyökér ízére emlékeztet, a Chios sziget lakói a mai napig fogyasztják. Például teát ízesítenek vele, különböző mártásokhoz adagolják vagy akár por formában belesütik a kenyérbe.
A masticha fából kinyert masticha gyanta „kristályok” rágása elterjedt szokás volt már az ókori görögök körében is. Először Hippokratész nevét említik a masticha kristályok kapcsán. Elsősorban emésztési problémákra, megfázásra és leheletfrissítőként használta. A maszticha kifejezés a görög „mastíchein” fogcsikorgatás igéből származik, és az angol nyelvbe is bekerült, mint „masticate”, azaz rág.
A maszticha gyanta kristályokat különbözőképpen dolgozzák fel, jelenleg már számos formában beszerezhető, mint, pl. kapszula, fogkrém, rágótabletta.
Összetevők
Illóolaj – masticha olaj, Masticadienonsav, Izomasticadienadienonsav, Egyéb triterpénsav, aldehidek és alkoholok, Poli -β -mircén (természetes polimer).
Alkalmazás
– rágógumiként rágjuk csak magában a kristályokat vagy méhviasszal puhítva naponta 2×1 darabot
– főzéshez – a kristályokat porrá zúzzuk és hozzáadjuk az alapanyagokhoz sütésnél vagy főzésnél
– 50g kristályt 1 liter vízhez adagolunk, betesszük éjszakára a hűtőszekrénybe és utána fogyasztható – emésztést elősegítő italként használatos
Értékelések
Még nincsenek értékelések.