Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Nincsenek termékek a kosárban.
Publikálva 2020.05.15. napján
Tartalom
A kendermagliszt szinte bármilyen recepthez felhasználható, amelyhez normál liszt szükséges. Keverjük össze más lisztekkel kenyér, muffinhoz és keksz készítéséhez, de nagyszerű pizza tésztához, gofrihoz és palacsintához. Adjunk hozzá néhány evőkanál kenderlisztet a levesekhez és főzelékekhez, hogy extra ízt kölcsönözzünk nekik.
A kendermaglisztben ugyan kevesebb fehérje van mint a fehérjeporban, de jelentős rost-, vitamin- és ásványianyag-forrás, emellett bővelkedik zsírsavakban. Mivel kissé dió ízű, különlegessé varázsolja a pizzatésztát. Az alábbiakban a kérges pizza receptjét mutatjuk be, amely kissé eltér a hagyományos pizzától, hiszen nem kelt tésztából sütik.
Kendermagliszttel készült kérges pizza
Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Kenjük ki a peremespizza serpenyőt vagy a sütőlapot egy kis zsiradékkal.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, az oregánót és a fekete borsot. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd alaposan dolgozzuk össze. Helyezzük a tésztát az előkészített serpenyőbe vagy sütőlapra, és süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki, öntsünk rá bármilyen kedvünkre való szószt, majd szórjuk meg sajttal. Süssük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején. Feltét gyanánt rakhatunk rá gombát, friss bazsalikomot, vagy bármi olyat, amit egy hagyományos pizzára szoktunk.[/vc_column_text]