• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Spirulina alga: koncentrált fehérjebomba

Spirulina alga: koncentrált fehérjebomba

Spirulina alga: koncentrált fehérjebomba 600 501 SuperGreens®

Az egysejtű spirulina alga szuperélelmiszer, kivételesen nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, esszenciális aminosavakat és más, a szervezet számára hasznos összetevőket. Segít megelőzni a rákot, javítja az emésztést, hatékony méregtelenítő és lúgosító. Ráadásul az egyik legkoncentráltabb fehérjeforrás: a spirulina mintegy hatvanöt százaléka könnyen emészthető, teljes fehérje.

Tökéletes szuperélelmiszer, egy igazi fehérjebomba

A spirulina alga számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik, jótékony hatásai a szuperélelmiszerek között is kiemelkedőek. Igazi fehérjebomba, hiszen mintegy hatvanöt százaléka úgynevezett teljes fehérje. A spirulina sejtfala cukor és fehérje összetételű, amely különlegessége, hogy főzés nélkül is tökéletesen felszívódik. Ennek köszönhetően megtalálható benne az ember számára létfontosságú valamennyi esszenciális aminosav, ezeket a szervezet egyébként nem képes előállítani.

Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a spirulina fogyasztása javítja az emésztést, lúgosít, szebbé teszi a bőrt, a hajat és a körmöket, támogatja a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait. Szuperélelmiszer elnevezését összetétele miatt is kiérdemelte: mindössze tíz grammja bőségesen fedezi a napi A-, B-, D- és K-vitamin szükségletet. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot. Rostjai javítják az emésztést, megtisztítják a bélrendszert a káros lerakódásoktól, a benne található antioxidánsok (karotionidok, fikobilinek, xantofill) megkötik a rákot, gyulladásokat és érrendszeri betegségeket okozó szabad gyököket. Megtisztítja a vért és a májat, szívvédő hatását fokozza gamma-linolénsav-tartalma, valamint a vérnyomást és a koleszterinszintet csökkentő hatása.

Kiváló rákmegelőző, mivel erősíti az immunrendszert, és elősegíti a falósejtek aktivitását. A spirulina szabályozza az emésztést, hatékony baktérium- és gombaellenes szer, többek között a Candida gombát is elpusztítja. Jól használható a gyomorfekély kezelésére és megelőzésére, javítja az idegrendszer- és az agy működését, enyhíti az allergiás tüneteket. Koreai kutatók azt is bebizonyították, hogy a fogyasztása hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség karbantartására, segít enyhíteni a cukorbetegséggel együtt járó működési zavarokat. Mivel teltségérzetet okoz, ugyanakkor alacsony a szénhidráttartalma, a spirulina alga fogyókúrára is alkalmazható.