• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Nyirokrendszer megtisztítása

Nyirokrendszer: Hogyan tartsuk egészségesen?

Nyirokrendszer: Hogyan tartsuk egészségesen?

Nyirokrendszer: Hogyan tartsuk egészségesen? 1024 683 SuperGreens®

A nyirokrendszer szervezetünk egyik fontos eleme, az erős immunrendszer nélkülözhetetlen alappillére. Feladatai között szerepel a fertőzésektől való védelem biztosítása, az érpályákból eltávozó szövetek közötti folyadék visszavezetése a vérbe. A nyirokcsomók szűrik a szövetnedveket és figyelik, hogy nem történt- e fertőzés. A benne keringő folyadék egyik szerepe, hogy elszállítsa a különböző toxinokat, amelyek felhalmozódnak testünkben. A nyirokcsomók megnagyobbodása intő jel, gyakran különféle fertőző betegségek (pl. influenza), vagy autoimmun kórképek miatt alakul ki. Sajnos a jelenség daganatos elváltozásra is utalhat.

A nyirokrendszer megbetegedése komoly problémák forrása. Az immunrendszer egyik fontos szereplőjének működési zavara ödémához, duzzadt nyirokcsomókhoz, bőrtünetekhez, legsúlyosabb esetben daganatos megbetegedésekhez is vezethet. Ezért fontos, hogy mindent megtegyünk az egészségéért, amelynek része a nyirokrendszer tisztítása.

Nyirokmasszázs

Magát a masszázst dr. Emil Vodder fejlesztette ki, aki azt figyelte meg, hogy a nyirokerek és nyirokcsomók masszírozása során egyes fájdalmas duzzanatai leapadnak. A nyirokkeringés irányába való lassú, körkörös masszírozó mozdulatokkal felélénkül a vér- és nyirokfolyadék. Javul az izmok, ízületek tápanyagellátása és méregtelenítése, megszűnik a nehézláb. Gyorsul a toxinok és salakanyagok távozása, segít a nyirokkeringési zavarok miatt létrejött ödémák csökkentésében. Akár fájdalomcsillapításra, de a narancsbőr eltüntetésre is alkalmas gyógymód. Ha a nyirokrendszerünk működése nem megfelelő, könnyebben utolérnek minket a fertőzések.

Nyers ételek

Ezek az élelmiszerek számos olyan vitamint, ásványi anyagot és egészségvédő antioxidánst tartalmaznak. Ez nem csak az immunrendszer erősítésében segít, hanem leveszi a terhet a nyirokrendszerről. Oly módon, hogy semlegesíti azokat a toxinokat, amiket a nyiroknak kellene másképp eltávolítani. Pl. a magas természetes C-vitamin tartamú élelmiszerek hozzájárulnak az egészséges antitestek képződéséhez. A B6- vitaminban és cinkben gazdag ételek segítik a limfociták képződését, melyeket természetesen megtalálunk a nyirokban. Fogyasszunk szuperélelmiszereket, amelyek mindegyike rengeteg antioxidáns és egyéb értékes tápanyagokat tartalmaz. Jó választás a rostokban gazdag bio chiamag, a fehérjékben bővelkedő bio maca gyökér por, vagy a sokféle ásványi anyagot magába foglaló bio spirulina alga por. Mindegyiket számos módon felhasználhatjuk.

Csak semmi mesterséges!

Azt is meg kell említeni, hogy a nyirokrendszer méregtelenítése során a lehetőleg kisebb mennyiségre kell visszaszorítani a feldolgozott élelmiszereket, a gyorséttermi ételeket, a tartósított élelmiszereket, a „mű ételeket”. Ne rójunk több terhet a méregtelenítő folyamatokra a szükségesnél.

Megfelelő folyadék

Számos helyen hallani, de még így sem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékellátást. Lehetőleg tiszta csapvizet, ásványvizet fogyasszunk, így járulhatunk hozzá a nyirok megfelelő összetételéhez és könnyebb keringéséhez.

Segítenek a gyógynövények

Egyes gyógynövények bizonyítottan segítenek a szervezet gyulladásos folyamatainak legyőzésében a keringés javításában, ideértve a nyirokkeringést is. Természetes módokon járulnak hozzá az egészséges immunrendszer fenntartásához, és erősítik meg azt. Különösen hatékony gyógynövények a test ellenálló képességének növelésében, méregtelenítő funkcióinak javításában a fokhagyma, gyömbér, kurkuma, citromfű és bíbor kasvirág.

Enzimek

Az enzimek azért képződnek testünkben, hogy segítsenek lebontani a bevitt élelmiszereket, hogy azokat a szervezet hasznosítani tudja. Az is a feladatai közé tartozik, hogy a salakanyagokat eltávolítsak a nyirokból és a vérből. Olyan étrend-kiegészítők, amik természetes formában tartalmazzák ezeket az enzimetek szintén hasznosak lehetnek a nyirokrendszer karbantartásában.

Mi lehet a megoldás?

A Lymph Aktív 2.0 olyan gyógynövények és összetevők elegyét tartalmazza, amelyek nemcsak a felesleges folyadék eltávolítását ösztönzik, hanem vértisztító hatással bírnak.  Ennek köszönhetően segít a teljes nyirokrendszer tisztításában.

 

Mi a nyirokrendszer három fő funkciója?

A felesleges szövetközti folyadékok eltávolítása a nyirokereken át. Fontos tápanyagokat, többek között vérzsírokat szállít a szövetekhez. A nyirokcsomók megszűrik a nyirokerekben keringő nyirokfolyadékot, emellett immunsejtek termelődnek bennük.

Melyik a nyirokrendszer három fő része?

A nyirokrendszer fő alkotóelemei a nyirokcsomók, a nyirokerek és a nyirokszervek. A nyirokerek belsejében kering a nyirokfolyadék.

Hogy hagyja el a nyirok a testet?

A nyirokfolyadék a nyirokcsomók hálózatán keresztül áramlik, amelyek kapcsolódnak egy-egy nyirokcsomó csoporthoz. A toxinok és az elpusztult baktériumok ezután a nyirokfolyadékon át visszakerülnek a véráramba, majd onnan a méregtelenítő szervekhez.

Hogy lehet megőrizni a nyirokrendszer egészségét?

Számos egyszerű és hatékony módja van a szív- és érrendszeri, valamint a nyirokkeringési rendszer egészségének megőrzésére és javítására. Igyunk sok vizet. Végezzünk rendszeresen kardio edzést. Táplálkozzunk egészségesen. Próbáljuk ki a nyirokmasszázst vagy a vibrációs gépi kezelést.

Mi történik, ha a nyirokrendszer nem megfelelően működik?

A nyirokrendszer egyensúlyban tartja a test folyadékait. Ha nem működik megfelelően, a folyadék felhalmozódik a szövetekben és ott pangást okoz, amelyet limfödémának neveznek. Egyéb nyirokrendszeri problémák lehetnek a fertőzések, nyirokelzáródások, illetve a rák.

  • maca gyökér por

    Bio Maca gyökér por

  • lymph aktív 2.0

    Lymph Aktív 2.0

  • venoflavin

    Venoflavin