• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Az ezerarcú gyógynövény: így segít az Aloe vera

Az ezerarcú gyógynövény: így segít az Aloe vera

Az ezerarcú gyógynövény: így segít az Aloe vera 600 400 SuperGreens®

Az Aloe Vera féltrópusi növény. Őshazája eredetileg Afrika száraz éghajlatú vidékei, de napjainkban a Földközi-tenger mellékén, az Egyesült Államok több vidékén, továbbá a dél-amerikai kontinensen is termesztik.
A növénynek mintegy 400 fajtája ismert. Közülük azonban csak néhány rendelkezik gyógyító hatással. Emberi fogyasztásra az Aloe Barbadensis Miller az ún.: Orvosi Aloe a legalkalmasabb és a legelterjedtebb.
Alkalmazási területei szinte megszámlálhatatlanok. Ennek oka, hogy a növény szinte minden része hasznosítható. Gondoljunk csak az aloé tartalmú fehérneműkre, ágyneműkre, üdítőitalokra!
A levél külső hártyája alatt található rész aloint tartalmaz, amely enyhe hashajtó és hánytató hatású. Ezt a részt a gyógyszeripar hasznosítja, illetve univerzális tisztítószer készül belőle.
A gél, a levél kocsonyás része, gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba-, és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik.

Aloe Vera legismertebb tulajdonságai:

  • Immunrendszert egyensúlyozó hatás.
   A növény több, mint 240 féle hatóanyagot tartalmaz, köztük enzimeket, vitaminokat, nyomelemeket. Magas C-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Vitamin-és ásványi anyagtartalmának köszönheti, hogy szuperélelmiszerként is megállja helyét.

 

  • Lúgosít.
   Mindennapjaink egyik legdivatosabb témája a „lúgosítás”. Szervezetünk elsavasodásának okai a fokozott stressz, a savas jellegű ételek túlzott fogyasztása, a mozgásszegény életmód. A helytelen életvitel tünetei lehetnek: a fokozott orrfolyás, a haspuffadás, a krónikus fáradékonyság, a száraz és pattanásos bőr, de akár az irritábilis bél szindróma is. Savasodásnak lehet tulajdonítani a vese-és epekőbetegséget, a szív-és érrendszeri betegségeket, az ízületi deformitásokat és gyulladásokat, de a daganatos betegségek egy része is összekapcsolható ezzel a jelenséggel. A hosszabb ideig jelenlévő savas állapot (7,45 feletti pH érték) erős izomgörcsöket is okozhat. Ilyenkor javasolt a lúgosító kúra, amelynek egyik összetevője az Aloe vera ital.

 

  • Emésztést segítő hatás.
   Az Aloe vera gél alkalmazásának egyik legelterjedtebb területe az emésztő-és bélrendszer. Kutatások azt mutatták, hogy magas rosttartalmának köszönhetően hatásos lehet a gastrointestinalistractus gyulladásos betegségeinek kezelésében. Hatóanyagai védőbevonatot képeznek a bélnyálkahártyán, amellyel meggátolják a méreganyagok lerakódását és segít helyreállítani az egészséges bélflórát. Székrekedés esetén, a hashajtó szerekkel ellentétben, kíméletes módon képes a salakanyag eltávolítására.

 

 • Védelem a kórokozók ellen.
  Gomba-, baktérium-, és vírusölő tulajdonsága miatt,a fertőzésekkel szemben is természetes eszköz számunkra az Aloe vera ital. Jelentős A-, B-, C-, E-vitamin-tartalma és az antioxidáns összetevők mennyisége. Ezek segítségével hatékony segítség a kórokozók ellen.

Külsőleges használatra

Kenhető gél formában alkalmazható ízületi és reumatikus fájdalmakra, allergiás problémákra.
Égési sebek, vágott sebek, sérülések esetén vérzéscsillapító és hámosító hatású. Kozmetikai és szépségápolási termékekben is megtalálható.

Ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről

Egészségünk fenntartásához szükséges a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Meleg, nyári napokon, változatossá tehetjük folyadék fogyasztásunkat a következő aloé tartalmú, gyümölcsös limonádéval. Jó egészséget kívánok hozzá!

Forrásirodalom:
http://www.informed.hu/szakmai_oldalak/msd/referatumok/az-aloe-vera-hatasos-a-gyulladasos-belbetegsegekben-ibd-36047.html?highlight text=aloe%20vera
https://supergreens.hu/szuperelelmiszerek-blog/aloe-vera-gyogynoveny
https://ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28781531