• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Utolérte a tavaszi fáradtság? A megoldás a vitaminpótlás!

Utolérte a tavaszi fáradtság? A megoldás a vitaminpótlás!

Utolérte a tavaszi fáradtság? A megoldás a vitaminpótlás! 1024 684 SuperGreens®

A tavasz nemcsak a természetben, de sok esetben testünk számára is az újjászületést jelenti. Megnő napsütéses napok száma, hosszabbak lesznek a nappalok, rövidebbek az éjszakák, megérkeznek az első gólyák, kibújnak az első tavaszi virágok.Ezzel szemben szervezetünk biológiai ritmusáraa kikeleti időszak jelentős megterhelést ró. Cikkünkben röviden áttekintjük a tavaszi fáradtság okait, megjelenési formáit és megoldási lehetőségeit.

Ezért alakul ki

A köztudatban a tavaszi fáradtság jelensége szervezetünk vitamin-és ásványi anyag raktárainak csökkenése miatt alakul ki. A korszerű agykutatás eredményei alapján, ugyanakkor a tavaszi fáradtságért a szervezet biológiai ritmusának változása a felelős. Az év eleji időszakban több endorfin, tesztoszteron, ösztrogén szabadul fel, amely megterheli testünket.

Mikor gondolhatunk tavaszi fáradtságra?

Kora tavaszi hónapokban kialakult fizikai gyengeség, fokozott kedvetlenség, koncentrációkészség csökkenése, ingerlékenység esetén érdemes elgondolkodni a tavaszi fáradtság tényéről.

Mit tegyen ellene?

  • Nagytakarítás, méregtelenítés
   Szervezetünk is „nagytakarítást” igényel, itt az ideje a méreg- és salakanyagok eltávolítására. A természetes alapú étrend-kiegészítők, szuperélelmiszerek, hasznos segítőink testünk megtisztulásában.

 

  • Vitaminpótlás
   Vitaminraktáraink közül az ínségesebb téli heteket C-vitamin-raktárunk sínyli meg leginkább. A C- vitamin fontos a sejtek és a csontozat karbantartásában, a fertőzések leküzdésében, javítja a koleszterinszintet, csökkenti a daganatos és szív-érrendszeri betegségek kockázatát, segíti a vas és a réz felszívódását. A fényszegény napoknak köszönhetően azonban a D-vitamin tartalékaink is jelentős mennyiségben csökkennek.
   Egy egészséges ember számára minimum napi 60 mg, terhesség és szoptatás idején minimum 80-90 mg, indokolt esetben ennek a többszörösére is szükség lehet. Tavaszi fáradtság esetén akár 1000 mg-ot is fogyaszthatunk belőle.
   Vitamin- és ásványianyag-raktáraink tökéletes feltöltésére a csipkebogyó, az Acai bogyó, a céklapor és az ún. GreenSymbol® készítmény a legütősebb segítség.

 

  • Segíthetnek a gyógygombák
   Immunerősítésre, a keringés javítására, az anyagcsere fokozására, méregtelenítésre, a bélflóra egyensúlyának helyreállítására, a szervezet energetizálására, ezáltal a krónikus, tavaszi fáradtság leküzdésére és megelőzésére, kiválóan alkalmasak a gyógygombák. A legismertebbek a pecsétviaszgomba, valamint a shiitake gomba, a mandulagomba, a bokrosgomba és a hernyógomba, melyek egymás hatásait erősítve töltik fel energiával a szervezetünket.

 

  • Energetizáló antioxidánsok
   A piros bogyós gyümölcsök, a csipkebogyó, a málna, a szeder, az eper és még hosszan sorolhatnánk azokat a gyümölcseinket, amelyek gyökfogó képességükkel segítenek a daganatos megelőzésében, az immunrendszer támogatásában.

 

  • A szuper élelmiszerek szintén segítenek: Spirulina és Chlorella alga
   A Spirulina javítja az emésztést, lúgosít, szebbé teszi a bőrt, a hajat és a körmöket, támogatja a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait. Szuperélelmiszer elnevezését összetétele miatt is kiérdemelte: mindössze tíz grammja bőségesen fedezi a napi A-, B-, D- és K-vitamin szükségletet. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot. Rostjai javítják az emésztést.

 

  • A lélek megtisztulása: meditáció
   Az egészséges és kiegyensúlyozott élethez nélkülözhetetlen a lélek megtisztulása. Erre szinte a legalkalmasabb időszak a tavasz beköszönte és a természet újjászületése.

 

 • Az étkezés és a mozgás fontossága
  Együnk többször keveset. A legjobb, ha napi 5x étkezünk. Fogyasszunk könnyen emészthető, friss alapanyagokból készült ételeket. A folyadékfogyasztásunk naponta érje el a 2-2,5 liter mennyiséget. Kerüljük a cukros, kalóriabő ételeket.
  Mozogjunk mindennap! Naponta 20-30 perc intenzív gyaloglás, ütemes séta erősíti a csontokat, edzi a légzőszerveinket és boldogsággal tölt el.

Fontos azonban tudni, hogy a tavaszi fáradtság nem tekinthető tartós állapotnak. Amennyiben a lehangoltság, a „nemtörődömség”, a depresszió, a szorongás hosszabb ideig fennállnak, mindenképpen keressünk fel szakembert, hogy állapotunkat orvosolni tudja.

Forrás:
https://www.pszichiater.com/tavaszi-faradtsag
http://www.egeszseg.hu/cikk/c-vitamin-kisokos
http://www.egeszseg.hu/cikk/almos-faradt-es-egyebkent-is-elege-van
http://www.egeszseg.hu/cikk/szeretne-elkerulni-a-tavaszi-faradtsagot