Maca gyökér: Az ősi szuperélelmiszer A maca gyökér a keresztesvirágú növények közé sorolható élelmiszer, akár a brokkoli vagy a káposztafélék. Az Andokban termő növény a zord éghajlati körülményeknek dacolva terem, hála azon tulajdonságának, hogy a természeti viszonyokhoz kifejezetten könnyen alkalmazkodik. Gyógyító hatásai miatt már több ezer éve szerves részét képezte az Andokban élő bennszülöttek étrendjének. Szerencsére már hozzánk is eljutott,
Mire lehet jó a petrezselyem? 5 ok, hogy gyakrabban fogyassza! Bármennyire is tűnjön hihetetlennek, a petrezselyem eredetét tekintve nem fűszer- vagy ételízesítő növényként volt számon tartva. Maga a növény a mediterrán vidékekről származik, s az sem asztalra sem ételbe nem került a kezdetek kezdetén. A görögök a halállal társították, a halottiak fejére készítettek koronát belőle. A rómaiak a részegség elkerülése érdekében tűztek a hajukba petrezselymet.
Chia mag: Antioxidáns szuperélelmiszer A chia mag (spanyol zsálya) jótékony hatásai a szuperélelmiszerek között is kiemelkedőnek számítanak. Mivel íztelen, így széles körben felhasználható, ráadásul egészségvédő tulajdonságait feldolgozva sem veszíti el. Óvja a szívet és az érrendszert, javítja az emésztést. Kiváló méregtelenítő, ráadásul rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, így a rákkal szemben is jó eséllyel veszi fel a harcot. A
Búzafű: méregtelenítő tápanyagbomba A búzafű gyógyhatásait már az ókori egyiptomiak is ismerték, és alkalmazták különböző betegségek kezelésére. Valódi szuperélelmiszer, bőségesen tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és enzimeket. Az egyik leghatékonyabb természetes méregtelenítő, lúgosító és energetizáló élelmiszer, ami a rákkeltő szabad gyököket is semlegesíti. Gazdag klorofillban, kiváló energetizáló A búzafű legfontosabb tulajdonsága, hogy tartalmazza testünk egészséges működéséhez szükséges növényi
Spirulina alga: koncentrált fehérjebomba Az egysejtű spirulina alga szuperélelmiszer, kivételesen nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, esszenciális aminosavakat és más, a szervezet számára hasznos összetevőket. Segít megelőzni a rákot, javítja az emésztést, hatékony méregtelenítő és lúgosító. Ráadásul az egyik legkoncentráltabb fehérjeforrás: a spirulina mintegy hatvanöt százaléka könnyen emészthető, teljes fehérje. Tökéletes szuperélelmiszer, egy igazi fehérjebomba A spirulina alga számos
Gyermekláncfű: a virágzó szuperélelmiszer Kevésbé közismert, hogy a gyermekláncfű (pitypang) nem egyszerű gyom, hanem éppen ellenkezőleg, értékes gyógynövény. Tulajdonképpen szuperélelmiszer, amely nagy mennyiségben tartalmaz gyógyhatású összetevőket. Jótékony hatásait már az ókorban felismerték, elsősorban béltisztításra és vízhajtóként használták. Szinte minden része alkalmas étkezési célokra: leveléből salátát, virágjából lekvárt és üdítőt, szárított gyökeréből kávépótló italt készítenek. Gazdag tápanyagokban Rendkívül gazdag A-,
Petrezselyem gyógyhatásai: hogyan védi az egészségünket? Az egyik leggyakrabban használt fűszernövényünk a petrezselyem, ám azt kevesebben tudják, hogy kúraszerűen fogyasztva számos gyógyhatással is rendelkezik. Kiváló antioxidáns és immunerősítő, megszépíti a bőrt, jó szolgálatot tehet cukorbetegség esetén: és ez csak néhány, az egészségvédő tulajdonságai közül! Levesbe rakjuk, húsokra szórjuk, mártást csinálunk belőle, vagy éppen díszítésre használjuk: a petrezselyem gyakori szereplője az étkezéseinknek.
Alma mint szuperélelmiszer | Miért ajánlott a fogyasztása? Kellemes íze mellett széleskörű gyógyhatásai is hozzájárulnak ahhoz, hogy az alma az egyik legkedveltebb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcs. Számos jótékony összetevőt tartalmaz, C-vitamin- és rosttartalma különösen jelentős, nem véletlen, hogy helyet kapott a szuperélelmiszerek között. Több ezer almafajta létezik, az azonban közös bennünk, hogy mindegyik rendkívül gazdag egészségvédő összetevőkben. Erre már a bibliai idők
Quinoa: a tápanyagbomba szuperélelmiszer Noha az inkák a Magok anyja jelzővel illették, a quinoa por távolról sem áll rokonságban a gabonafélékkel. A parajfélék és a céklák családjába tartozó növényt azonban nem a származása miatt szeretjük, hanem azért, mert kiemelkedő egészségvédő tulajdonságokkal rendelkezik, nem mellesleg finom. A főként Peruban és Bolíviában termő quinoa (Chenopodium quinoa), más néven rizsparéj, indián köles,