Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Részösszeg: 27 410 Ft
KosárPénztár
Publikálva 2017.06.05. napján
Tartalom
Ismét elérkezett az ősz, és ezzel együtt a szüreti időszak is. A szőlős és boros gazdák büszkeséggel ízlelgetik, nézegetik egész éves munkájuk eredményét. Ismerje meg Ön is a szőlőben rejlő egészséget, az antioxidáns fogalmát, amely kulcsfontosságú szerepet játszik bizonyos krónikus betegségek kialakulásának megelőzésében!
Hajlamosak vagyunk egy-egy titokzatosan csengő hatóanyagnak megannyi jótékony hatást tulajdonítani, majd ennek a fogyasztásától várni minden testi problémánk megoldódását. Ez az irreális elvárás különösen az olyan sokat kutatott, de néha mégis ellentmondásos eredményekkel szolgáló összetevők esetében igaz, amelyek a legtöbb növényi eredetű élelmiszerünkben jelen vannak. Nem árulunk tovább zsákbamacskát, bizony a sokféle, de mégis többnyire hasonló funkciójuk révén együtt emlegetett antioxidánsokról van szó. Az antioxidáns olyan anyag, amely képes ellensúlyozni a szervezetben lezajló oxidációs folyamatok káros hatásait.
A szőlőmag őrlemény a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét tartalmazza koncentráltan, a szervezet számára könnyen hasznosítható formában . A flavonoidok közül antocianinokat tartalmaz, amelyek sütés hatására sem bomlanak le.
Bizonyára Ön is sok minden jót hallott vagy esetleg már tapasztalt a szőlőmaggal kapcsolatban. Itt az ideje, hogy megismerje szőlőmag őrlemény további egészségvédő, betegség megelőző tulajdonságait is! Így többet tehet egészségéért, érrendszerének védelméért!
A szőlőmag és egyéb, a természetben megtalálható anyagok ugyanolyan hatásúak lehetnek az élelmiszerek feldolgozás folyamatában, mint a különböző vegyszerek – vélik amerikai kutatók.
Az amerikai Élelmiszerbiztonsági Társaság, és az Arkansansi Egyetem Mezőgazdasági Tanszékének közös kutatása szárnyas ételeken tesztelte az elméletet.
„Az élelmiszer-feldolgozó vállalatok általában vegyszereket vagy hőkezelést alkalmaznak, hogy megelőzzék a kórokozók elszaporodását és az étel megromlását.” – magyarázza Navam Hettiarachchy, a kutatócsoport vezetője. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a zöld tea és a szőlőmag megakadályozza a romlási folyamatot.” – teszi hozzá Hettiarachchy.
Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat, fenolsavakat, E-vitamint . Ennek köszönhetően a szőlőmag őrlemény fogyasztásával csökkenthetők a gyulladásokat, valamint a sejtöregedést előidéző szabad gyököket.
Különösen jól használható az emlő-, a prosztata-, a vastagbél- és a bőrrák prevenciójában, és a daganatok kezelésében.
Csökkenti a vérben a káros LDL koleszterin mennyiségét és szabályozza a vérnyomást, ami hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Erre szolgál bizonyítékkal az UC Davis kutatóinak vizsgálata, melyből kiderül, hogy a szőlőmag hatóanyagai mérsékelik a magas szisztolés és diasztolés vérnyomást. A szőlőmag őrlemény segíthet az Alzheimer-kór, stroke esetén.
A szőlőmag őrlemény segíthet az Alzheimer-kór esetén, óvja a bőr és a haj egészségét, megelőzheti a hajhullást. Fogyasztásával a bőr rugalmasabbá, ellenállóbbá és simábbá válik. Flavonoidjai megtisztítják a vért a felgyülemlett toxinoktól, valamint javítja a látást.
A szőlőmag őrlemény növeli a fogyókúrák hatékonyságát, valamint szerepet kap a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében.
Jó tanács: A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként naponta összesen mintegy 400-600 gramm zöldség és gyümölcs szerepeljen az étrendben. Ezen belül is érdemes vegyesen, minél többféle és minél többszínű (akár egy étkezésen vagy egy napon belül is), lehetőleg idényjellegű, friss, nyers vagy kíméletes konyhatechnológiával készített gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani (ha csak lehet héjastul vagy préselve) a szervezetünkre kedvező hatás(ok) elérése érdekében.
Forrás: http://elitmed.hu/ilam/hirvilag/termeszetes_anyagokkal_tartositott_elelmiszerek_6460 http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/diet_kisokos_5.pdf Food Insight: Functional Foods Fact Sheet: Antioxidants.