• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

tavaszi fáradság

Mit tegyünk a tavaszi fáradtság ellen? Nem a kávé a legjobb megoldás

Mit tegyünk a tavaszi fáradtság ellen? Nem a kávé a legjobb megoldás

Mit tegyünk a tavaszi fáradtság ellen? Nem a kávé a legjobb megoldás 1024 684 SuperGreens®

Alig képes ellátni a napi teendőit? Egy hosszabb séta is megpróbáltatást jelent? Nagy valószínűséggel utolérte a tavaszi fáradtság. Ne aggódjon, nincs egyedül, de legyen ön az első, aki búcsút int ennek a kellemetlen állapotnak!

Mindent elkövet a jó közérzetért, de mégsem érzi magát elég energikusnak? Ez nem meglepő, hiszen a tavasz kezdetére szervezete az utolsó tartalékait éli fel. Ha híján van azoknak a tápanyagoknak, amikből energiát nyerhet, kedvetlennek, levertnek érzi magát. Tápanyagraktárainak feltöltésével azonban sokat tehet a tavaszi fáradtság leküzdése érdekében, pontosabban gyorsan megszüntetheti. Ne feledje azonban, hogy a legtöbb vitamin csak akkor szívódik fel maradéktalanul, ha természetes formában vesszük magunkhoz. A szuperélelmiszerek tökéletesen megfelelnek erre a célra. Összetételüknél fogva, más ételekkel ellentétben kedvezőbb hatást gyakorolnak az egészségre, az általános közérzetre, és a szellemi frissességre, fogyasztásukkal gyorsan elmúlik a gyógygombákkal is kezelhető tavaszi fáradtság. Erről mindjárt bővebben is szót ejtünk.

Számos olyan szuperélelmiszer létezik, amelynek fogyasztása egyrészt gyorsan megemeli az energiaszintet, másrészt rövid idő alatt megannyi, a tavaszi fáradtság elmulasztására alkalmas értékes tápanyagot szolgáltat.

Érdemes külön szólni a gyógygombákról, hiszen amellett, hogy remek immunerősítők, valódi energizálók. Bátran kijelenthetjük, hogy a megfelelő gyógygombák fogyasztásával, akár néhány nap alatt elköszönhetünk a tavaszi fáradtságtól. A kínai hernyógomba remek megoldás lehet a fáradékonyság leküzdésére, mivel jelentősen javíthatja a szervezet oxigénellátását, úgy, hogy stimulálja az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, ami a sejtek egyik legfontosabb energiaforrása. Fogyasztásával nem csak hangulatunk és fizikai erőnk javulhat, de redukálódhat a degeneratív betegségek kialakulásának esélye is, és lassulhat a korral járó sejtelöregedés.

De haladjunk tovább. Tudta, hogy bár a maca gyökér nem tartalmaz koffeint, mégis természetes teljesítménynövelő? Hogy miért? Ásványi anyagai és vitaminjai fokozzák a vitalitást, növény fehérjéi pedig pozitívan befolyásolhatják a teljesítőképességet. Fehérjéi révén jelentősen fokozhatja a teljesítményt, minden hozzájárulhat a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.

A Spirulina alga kiváló multivitamin, és a maca gyökérhez hasonlóan páratlan fehérjeforrás. Még a szuperélelmiszerek közül is kitűnik tápanyagainak sokféleségével, és a tápanyagraktáraink feltöltéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat, esszenciális aminosavakat, enzimeket és ásványi anyagokat tartalmaz. Ha beiktatjuk az étrendünkbe, jelentős mennyiségű antioxidáns vegyületet is bevihetünk a szervezetünkbe.

Következő favoritunk a cékla. Ha szeretne tudatosan étkezni, és ezáltal is óvni az egészségét, ez a szuperzöldség nem maradhat le a tányérjáról . A cékla egyaránt fokozhatja a fizikai és a szellemi teljesítményünket: szénhidrátjai energiával látnak el, és a préselt céklalé természetes nitrátokban gazdag, amit a szervezetünk nitrit és nitrogén monoxid előállítására használ fel. Előbbi óvja az ereket, utóbbi pedig rugalmasabbá teszi azokat, ezáltal nő a vér- és oxigénáramlás a sejtekhez, megnőhet az izmok teljesítőképessége, illetve az állóképesség.

Létezik még egy módja a megnövekedett tápanyagszükséglet kompenzálásának. Igyunk olyan zöld turmixot, ami többféle, könnyen felszívódó vitamint, ásványi anyagot és növényi rostokat tartalmaz, elfogyasztása pedig azonnali energiához juttat. Kedvünk szerint variálhatjuk az összevetőket, felhasználva a tavaszi zöldségeket. Kerülhet bele például spenót, zsenge sárgarépa, sóska, brokkoli és petrezselyem. Persze nem mindenki szeret bíbelődni az összetevők beszerzésével. Az ő számukra lehet jó megoldás a tavasz fáradtság leküzdésére tökéletesen alkalmas Green Symbol zöldturmix por, amely por ötféle szuperélelmiszert tartalmaz: fodros kelt, spenótot, sárgarépát, csipkebogyót, illetve zöldalmát. A zöld turmix nem csak fokozza a vitalitást, napi többszöri fogyasztása normál, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, támogatja a plusz kilóktól való megszabadulást.

Források:

https://www.vitalitas-magazin.hu/eletmod/tavaszi-faradtsag-gyogygomba

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20302371

  • maca gyökér por

    Bio Maca gyökér por