• A legjobb vitaminforrások a szuperélelmiszerek

allergia

Van segítség, ha támad az allergia!

Van segítség, ha támad az allergia!

Van segítség, ha támad az allergia! 1024 747 SuperGreens®

Megállíthatatlan civilizációs betegség az allergia, leginkább a városban élők szenvednek tőle. Ha mi is közéjük tartozunk, nem kell, hogy megkeserítsék a mindennapjainkat az allergiás tünetek, vagy gyógyszereket szedjünk, természetes megoldások segítségével, könnyebben felvehetjük a harcot ellene.

Az allergia az immunrendszer túlzott válaszreakciója bizonyos anyagokra, amiket allergéneknek nevezünk. Ilyenek a pollenek, a gombák spórái, az állatszőr, a poratka, egyes élelmiszerek, vegyszerek, ételadalékok, gyógyszerek és fémek, stb. Nem mindegyik allergia kezelhető természetes módszerekkel, de egyesek igen.

Allergia gyakori fajtái

A levegőben szálló pollenek miatti allergia tavasztól őszig keseríti meg többek életét. A különféle fűfélék ugyanis ezekben a hónapokban virágzanak. A pollenallergiát okozó növények száma meglehetősen magas, nem tévedés, több ezer fajta tehető felelőssé a pollenallergia kialakulásáért.
A mai, egészségtelen világban se szeri, se száma az allergiát okozó ételeknek. Az ételallergiások száma az élelmiszeripar által egyre több szintetikus, szerkezetében módosított anyagot alkalmazása miatt nőtt meg. Természetesen, nemcsak az adalékanyagok válthatnak ki ételallergiát, többek közt a tejtermékek, gabonafélék is.
Bátran állíthatjuk: minél tovább áll egy egy étel, annál több olyan adalékanyagot tartalmaz, amelyekre a testünknek egyáltalán nincs szüksége. Ezek a főként kémiai anyagok, sok esetben akár életveszélyes adalékanyag-allergiát váltanak ki.
Otthonunkat előszeretettel birtokolják a poratkák, megszabadulni tőlük pedig majdnem lehetetlen. Szabad szemmel nem látjuk őket, de ha tüsszögünk, vakarózunk, köhögünk és viszketnek a szemeink, nagy valószínűséggel allergiásak vagyunk az ürülékükben lévő egyik fehérjére, ami a poratka-allergia okozója.
A macskaszőr-allergiát sem a kis kedvencünk szőre okozza, hanem egy olyan fehérje, ami az állat nyálában és vizeletében van, a mosakodással pedig a szőrére juttatja. Ez a fehérje a Fel d1 nevet viseli.

Tünetei

A tünetek széles skálán mozognak, attól függően, hogy az allergiát mi okozza, és légutakban, illetve az emésztőrendszerben is megjelenhetnek. Gyakori a tüsszögés, az orrfolyás, az orrdugulás, a köhögés, a szájszárazság, illetve a viszkető érzés a légutakban. Sokszor jelentkezik könnyezés, bőrpír, csalánkiütés, ekcéma, égő szemek, fáradtság, emésztőrendszeri érintettség esetén pedig puffadás, hasmenés, gyomorgörcsök, hányinger, hányás és szédülés. Súlyos esetekben anafilaxiás sokk is jelentkezhet, ennek hátterében meghúzódhat például földimogyoró-allergia, illetve a darázs- vagy a méhcsípés.

Kezelése természetesen

A pollenallergia ellen szinte lehetetlen védekezni, hacsak nem arcmaszkot viselünk, vagy védőfelszerelésben járunk, hiszen a pollenszemek mindenhol megtapadnak. Esetleg marad a gyakori zuhanyozás és hajmosás. Sajnos az ételallergiát és az adalékanyag-allergiát sem lehet gyógyszerekkel megelőzni. A legjobb módszer a tünetek elkerülésére, ha az allergiát kiváltó élelmiszereket egyszerűen elhagyjuk az étrendünkből. Az ekcémát és bőrpanaszokat kiváltó vegyi anyagok ellen csak azok használatának nélkülözésével védekezhetünk, ugyanez igaz a fémallergiára, ne viseljünk irritáló fémeket (óra, ékszerek, stb.)
Poratkák ellen marad a gyakori takarítás, és bár nagyon jó lenne, a macskáknak beadható Fel d1 fehérje blokkoló készítményt sem dobták még piacra.
A jó hír az, hogy az allergiás tünetek egy részét – főként a légutakban jelentkezőket – csökkenthetjük a szerrapeptáz enzim használatával. De miről is van szó pontosan? A szerrapeptáz egy fehérjebontó enzim, amelyet a Serratia E-15 nevű baktérium termel, és laboratóriumi körülmények között állítják elő. Igaz, hogy napjainkban számos gyógyszerkészítmény közül választhatunk az allergia tüneteinek kezelésére, használatuk hosszú távon nem javasolt. Érdemes inkábba kezelőorvosunkkal történő egyeztetést követően, a természetes megoldások mellett dönteni. Az EliXir Serrazimes elsősorban a pollen-, macskaszőr-, illetve poratka-allergia esetén lehet a segítségünkre. A gyógyszertári szintetikus termékekkel szemben, a szerrapeptáz és serrazimes természetes eredetű, lebontja a szöveti folyadékot, és képes elfolyósítani a légutakban felhalmozódó nyálkát, ami ennek köszönhetően könnyen kiürül. Az allergiás nyálkahártya-gyulladás csökkentésében is hasznát vehetjük, hatalmas előnye, hogy a hagyományos gyulladáscsökkentőkkel ellentétben nem gyengíti az immunrendszert. A szerrapeptáz csökkenti az orrfolyást, hatékony hurutoldó, lelohasztja a nyálkahártya-duzzanatokat, ráadásul nincsenek káros mellékhatásai.

Források:

  • EliXir

    EliXir Serrazimes®