• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Miért a szerrapeptáz a legjobb választás? Több indokunk is van

Miért a szerrapeptáz a legjobb választás? Több indokunk is van

Miért a szerrapeptáz a legjobb választás? Több indokunk is van 1024 646 SuperGreens®

Gyakran kínozzák gyulladások, esetleg krónikussá váltak a panaszai? Megelőzné az érszűkületet, a vérrögök kialakulását? Krónikus fájdalom gyötri? A szerrapeptáz enzim megoldást jelenthet a problémáira. Sőt, még ennél is többet tud. A lényeg, hogy ha mellette döntünk, a legjobb minőséget válasszuk.

Mielőtt rátérnénk a jótékony hatásaira, röviden érdemes összefoglalni, mi is egyáltalán a szerrapeptáz. A legfontosabb tudnivaló, hogy ez egy proteolitikus, azaz fehérjebontó enzim. Eredetileg a selyemhernyó bélrendszerében élő mikroorganizmus, a Serratia nevű baktérium termeli, amit ma már laboratóriumi körülmények között szaporítanak. Ez azt jelenti, hogy az étrend-kiegészítőkben található szerrapeptáz előállításához nincsen szükség a rovarra – sokaknak ez, érthetően, nem is lenne higiénikus –, a baktérium egy teljesen természetes, erjesztési folyamat során hozza létre az enzimet.

Szerrapeptáz hatása

A szerrapeptáz emberi felhasználásának ötlete azon a felismerésen alapul, hogy a selyemhernyó ennek az anyagnak köszönhetően szabadul ki a rendkívül erős gubójából. Méghozzá úgy, hogy felöklendezi az enzimet, ami feloldja a fehérjealapú selyemszálakat. Kiderült, hogy a szerrapeptáz az emberben is hasonlóan viselkedik: lebontja a felesleges, fehérjékből álló, élettelen szöveteket, szöveti folyadékot, amik idegen anyagként zavarokat okoznak a szervezet működésében.

Gyulladások ellen

Számos egészségügyi panasz enyhítésére, illetve megszüntetésére használható a szerrapeptáz. Legfontosabb tulajdonsága a rendkívül hatékony gyulladásgátlás, ami egyaránt jelenti a gyulladások megelőzését, és a már kialakult állapot megszüntetését, de legalábbis a tünetek jelentős mérséklését. Gyulladásellenes hatása annak köszönhető, hogy egyszerűen felhígítja a gyulladással együtt járó folyadékot, ami így könnyen felszívódik, illetve kiürül. Ezzel nemcsak a gyógyulást gyorsítja fel, hanem rövid időn belül a fájdalmat is csillapítja, valamint eltünteti a duzzanatot. Mivel a gyulladásos folyadék mennyiségét gyorsan csökkenti, az ehhez társuló egyéb panaszok gyorsan csillapodnak. Szinte minden típusú gyulladás kezelésében segítségünkre lehet, kezdve az egyszerű torokgyulladástól, az ízületi bántalmakon és a bélgyulladásokon keresztül az allergiáig.
Óriási előnye, hogy míg a hagyományos gyulladáscsökkentők gyengíthetik az immunrendszert, a szerrapeptáznak ilyen hatása egyáltalán nincs. 

Megfázásra is jó

A légúti gyulladások enyhítésére kifejezetten érdemes igénybe venni a szerrapeptázt, ami egyaránt segíthet a szezonális (nátha, hurut, megfázás), és a krónikus megbetegedések esetén. Ezt igazolja a Nápolyi Egyetem vizsgálata, melynek során 193, akut, illetve krónikus fül-, orr- vagy torokgyulladásban (rendellenességben) szenvedő betegnek, 7-8 napon keresztül, napi 3X2 szerrapeptáz tablettát vagy placebót adtak. Már 3-4 nap után jobban javult a szerrapeptázt kapók állapota, a különbség a kúra végén is jelentős maradt. A tudósok szerint az enzim gyorsan csökkenti a lokális gyulladást. 

Védi az ereket, óvja a szívet

Azzal, hogy lebontja az élettelen szöveteket, a szerrapeptáz az érszűkület kiegészítő kezelésére is alkalmazható lehet. Rendszeres fogyasztásával csökken az érlerakódások kialakulásának kockázata, nagyobb az esély a szűkületek megszüntetésének. De, más irányból is támogatja az érrendszer, és ezen keresztül a szív, a tüdő, az agy egészségét. A szerrapeptáz ugyanis a trombózist, stroke-ot okozó vérrögök feloldásában is segítségünkre lehet. 

Fájdalomra szerrapeptáz

Részben kimagasló gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető, hogy a szerrapeptáz kiváló fájdalomcsillapító. Még az olyan nehezen kezelhető fájdalmak, mint a reuma és ízületi panaszok esetében is sikerrel alkalmazható. Ha baleseti sérülésünk van, legyen az akár egy egyszerű ficam vagy súlyosabb törés, izomszakadás, a szerrapeptázzal nemcsak a fájdalomtól szabadulhatunk meg, hanem a gyógyulás is felgyorsulhat. Ugyanez igaz a műtétek utáni lábadozásra, a fehérjebontás ilyenkor a hegek, duzzanatok mielőbbi eltüntetéséhez is hozzájárul, segít megelőzni az ilyenkor előforduló gyulladásokat. 

Szerrapaptáz mellékhatásai

Kevés olyan természetes, egészségvédő anyag létezik, aminek egyáltalán nincsen mellékhatása. Pontosan ilyen a szerrapeptáz, azonban egy valamire, mégis oda kell figyelnünk. Mivel vérhígító, egyes gyógyszerekkel nem ajánlott együtt szedni, ahogy műtétek előtt is legalább 2-3 héttel abba kell hagyni a fogyasztását. 

Szerrapeptáz és szerrapeptáz között is van különbség

Bár a szerrapeptáz csak természetes lehet, hatékonyság szempontjából, vannak különbségek. Ezt az SPU, SU vagy IU mértékegységgel jelölik. Minél magasabb ez a szám, annál jobb a szerrapeptáz biológiai aktivitása. Az sem mindegy, hogy az étrend-kiegészítő, milyen kiegészítő összetevőt tartalmaz. Népszerű az inulin, ez a prebiotikus rost azonban egyeseknél puffadást, hasmenést, gyomorgörcsöt válthat ki.

Források:

https://www.lifeextension.com/magazine/2003/9/report_aas/Page-01

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2257960

  • EliXir

    EliXir Serrazimes®

  • nattokináz

    NSK-SD ® Nattokináz kapszula 2000 FU