• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

lapos has

A lapos has elérésének minden titka

A lapos has elérésének minden titka

A lapos has elérésének minden titka 1024 673 SuperGreens®

A lapos has mindenki számára vonzó lehet, elérése viszont korántsem olyan egyszerű. Éppen ezért az alábbiakban olyan hasznos tippeket veszünk sorra, amelyek sokkal könnyebbé teszik a kívánt álomalak megvalósítását.

Melyik nő ne vágyna arra, hogy olyan szűk ruhákat vehessen fel, amelyek kiemelik karcsú alakját? Ennek sok esetben a lapos hiánya szab gátat, aminek elérése nem is olyan egyszerű, de nem lehetetlen.

Mennyi idő alatt érhető el?

Fontos, hogy még az elején tisztázzuk, az az idő, amely a karcsú derék eléréséhez szükségeltetik a  legtöbb esetben az adott személy genetikai adottságaival van összefüggésben. Ebből kifolyólag aggodalomra semmi ok, ha esetleg ettől merőben eltérő anyagcserével ajándékozott meg bennünket a sors. Kellő odafigyeléssel és némi kitartással bárki számára elérhetővé válhat a kitűzőtt cél.

A megfelelő táplálkozás a siker kulcsa

Biztosan Ön is hallotta már, hogy a lapos has a konyhában készül. Valóban így van ez? A hasi izomzat építésének érdekében végzett gyakorlatok kétségkívül elengedhetetlen részét képezik a szép alsótestért folytatott küzdelemnek, de csak egymagukban ezek sajnos nem sokat érnek. A minőségi és tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása viszont nem csupán fizikailag, vagyis külsőnkben fejti ki a hatását, hanem belsőleg is. A kiegyensúlyozott étrend által biztosított energia a napi teendők elvégzésé mellett még a szervezet ellenálló képességére és általános kedélyállapotunkra is befolyást gyakorol. Ez cáfolhatatlanul megmutatkozik aktivitásunkban, egészségügyi, valamint lelki állapotunkban is. Ha energikusak, jókedvűek és életerősek vagyunk, akkor sokkal motiváltabban állunk hozzá az önmagunkkal szemben állított elvárásokhoz vagy az ezekkel járó kihívások leküzdéséhez.

Tanácsos a napi 4-5 étkezés beiktatása, amelyeket 3-4 óránként ejtsünk meg, így állandó energiát biztosítanak számunkra egész nap. Fontos, hogy lassan együnk és alaposan rágjuk meg az ételt. Lehetőség szerint mellőzzük az elektronikai eszközök használatát és kerüljük el az egyéb zavaró tényezőkre való fókuszálást étkezés közben.

Élelmiszerek, amelyek az étrend szerves részét kellene képezniük:

 • Szénhidrátok: zabpehely, basmati rizs, barna rizs, quinoa, bulgur, köles, lencse, hajdina
 • Fehérjék: tojás, csirkemell, halfélék, tejtermékek, szója, hüvelyesek, sovány sertéshús
 • Zsírok: diófélék, lenmag, olíva olaj, zsíros húsú halak, magvak

Az állandó diéta nem megoldás

A hetekig, netalán hónapokig tartó önsanyargató koplalás egyáltalán nem célravezető, hosszútávon semmiféleképpen sem. Éppen ellenkezőleg, többet is árthatunk vele, mint amennyit használ. Sokan a hőn áhított kockák megjelenése után felhagynak a fogyókúrával és a karcsú derék, amiért annyit fáradoztak egy szempillantás alatt köddé válik. Ha ez nem lenne elég, legtöbb esetben a diétát követően nem csak a leadott kilók szaladnak fel ismét, de újak is társulnak hozzájuk. Ezen kellemetlen helyzet megelőzése érdekében olyan étkezési szokásokat kell elsajátítani, amelyek valóban fenntarthatóak és eredményesek is egyben.

A hasizom edzésére vonatkozó legfontosabb tudnivalók

Ha sikerült kialakítania az Ön számára leginkább testhezálló és effektív étrendet, a következő lépés a hasi izomzat fejlesztése lesz. Ehhez szükségszerű egy változatos és egyben hatásos edzésterv összeállítása. Esszenciális a gyakorlatok rendszeres változtatása, például az ismétlések vagy az intenzitás variálása, illetve a sorozatok közt tartott szünetek és az egész edzés hossza is. Rendkívül jelentős aspektus az is, hogy az erősítések alkalmával minden egyes hasi izomcsoportot (felső, alsó, oldalsó) megdolgoztassunk. A törzs izomzata mindig aktívan működik, így erőteljesebb impulzusokra van szükség ahhoz, hogy látványos változást érjünk el nála. Továbbá, ez az izom módfelett gyors tempóban képes regenerálódni, ezért akár naponta is lehet rá edzeni. Mindazonáltal nem szabad túlterhelni sem az adott izmot, mivel ez növelheti a sérülés kockázatát. Egyszerűen úgy lehet megállapítani, hogy készen áll-e már a has az újabb edzésre, ha már nem érzünk izomlázat – ami azt jelenti, hogy  kellőképpen regenerálódott az izomcsoport.

Egészségesen étkezik, sokat edz és mégsem észlel változást?

Heti több alkalommal végez rendszeres edzéseket? Vitaminokkal teli, tápanyag-dús élelmiszereket fogyaszt? Mellőzi az édességeket és az alkoholt? Ugyanakkor ezen erőfeszítések dacára sem elégedett hasizomzatának állapotával és fejlettségével? Először meglepően hangozhat, de tulajdonképpen minden egyes ember kockás hassal rendelkezik. Ellenben az azt fedő hasi zsírréteg miatt ez szemmel nem észlelhető. Tehát ahhoz, hogy a kockák igenis láthatóak legyenek a testzsírszázalék csökkentésére van szükség. Megalapozott lehet a kérdés, hogy ez mégis hogyan érhető el? Ebből adódóan fontos sorra venni a legfontosabb komponenseket.

Tippek a testzsír-százalék csökkentéséhez:

 • Kalóriadeficit – a testzsír redukálásának leghatékonyabb módszere. Más szóval úgy magyarázható, hogy kevesebb energiát kell bevinni, mint amennyit a test hasznosít. Első körben létfontosságú a napi kalóriaszükséglet meghatározása, amely egyénenként különbözhet nemre, magasságra, súlyra és aktivitásra való tekintettel. Ennek kiszámolásához az interneten is találhat számos megbízható eszközt vagy kalkulátort, illetve szakképzett dietetikus segítségét is igénybe veheti. Kezdésként a legideálisabb 300 kalóriával csökkenteni a napi energiabevitelt, amely fokozatos és biztos zsírcsökkenéshez vezet majd.
 • Makrotápanyagok nyomon követése – az elfogyasztott szénhidrátok, fehérjék és zsírok aránya a második leglényegesebb szempont a zsírtömeg csökkentését illetően. A biztonságos ütemben történő fogyáshoz alkalmazható arány a következő: 45 százalék szénhidrát , 35 százalék fehérje, 20 százalék zsír.
 • Alacsony glikémiás indexszel (GI) rendelkező ételek fogyasztása – az efféle alapanyagok előnyben részesítése nagyban hozzájárul a megfelelő inzulinszint fenntartásához. A magas glikémiás indexű élelmiszerekkel ellentétben ezek alacsonyan és stabilan tartják a vércukor szintjét a szervezetünkben az egész nap folyamán, és ezzel megakadályozzák a hirtelen fellépő éhségérzetet.
 • Táplálékkiegészítők használata – legyen szó vitaminokról, ásványi anyagokról, aminosavakról vagy akár fehérjékről, egy közös tulajdonság összeköti őket. Az pedig nem más, mint az emberi testre gyakorolt pozitív és jótékony hatásuk. Többek között erősítik az immunrendszer védekezőképességét és elősegítik a kognitív funkciók fejlődését is. Ha nem célunk a karcsú derék elérése, a táplálékkiegészítők szedése akkor is központi részt kell betöltsön a napi rutinunkban.
 • Súlyzós edzések – az izomzat fejlesztése mellett ezekkel a gyakorlatokkal sokkal több kalóriát lehet elégetni, mint például kardióval.

Lapos has = egészség?

Számtalan hastípust különböztethetünk meg (úszógumi has, sörhas, puffadt has, kötényhas, stb.), de annyi bizonyos, hogy egyik sem nevezhető egészségesnek vagy éppen szemrevalónak. A mozgáshiány, az ülő életmód, a belekben felgyülemlett gázok és a megrekedt bélsár könnyűszerrel eredményezhetnek emésztőrendszeri megbetegedéseket. Ezen kellemetlenségek elkerülésének okán javasolt a rendszeres béltisztítás, amely megtisztítja szervezetünket a káros salakanyagoktól.

A hasi zsír nem pusztán az izomzatot és a kockákat borítja, hanem a belső szerveink között is megbújik. Az utóbbi, elraktározódott zsigeri zsírtömeg könnyen kiválthat nem kívánatos egészségügyi panaszokat és problémákat, példának okáért cukorbetegséget, magas vérnyomást és koleszterinszintet, anyagcserezavart és akár még szívinfarktust is. Következésképp a lapos és feszes has egyúttal nem csak az önbizalmunkra és  magabiztonságunkra van kedvező befolyással, hanem általános egészségi állapotunkra és vitalitásunkra is.

Mit ajánlott elkerülni a siker érdekében?

 • Túlzott só, cukor és keményítő bevitel – magától értetődően ezeknek az anyagoknak a mértéktelen fogyasztása súlyos következményeket von maga után. A legjobb döntés, ha teljes mértékben elkerüljük őket. Természetesen ezt nem olyan egyszerű megtenni, így törekedjünk arra, hogy a lehető legkisebb mennyiségben legyenek jelen ételeinkben.
 • Monoton, unalmas és túl könnyű edzések – ezek nem csupán élvezhetetlenek, de egy bizonyos idő után teljesen hatástalanná is válnak. Muszáj kihívások elé állítanunk önmagunkat annak érdekében, hogy jobbá váljunk és képesek legyünk a fejlődésre.
 • Éhezés és szigorú diéták – a felelőtlen fogyókúrák, amelyek gyors és drasztikus eredményeket ígérnek valójában komoly egészségügyi veszélyekkel járhatnak és számos betegség kialakulásának hátterében is állhatnak.

Gyakran elkövetett hibák, amelyek gátolják a kockás has elérését

Mindenekelőtt a motiváció elvesztése és a kitartás hiánya miatt hiúsul meg a vékony derékért és izmos hasért folytatott fáradozások legjava. Érdemes észben tartani, hogy egyik napról a másikra nem lehetséges megszabadulni az évek során felhalmozott zsírszövetektől és kockahasat varázsolni belőlük. A titok nyitja a türelem, a mértékletesség és az elszántság. A helyénvaló hozzállással bármilyen akadályt leküzdhetünk és végső soron véghezvihetjük az elképzelt célkitűzést.

A módfelett stresszes életvitel és elégtelen mennyiségű pihenés is hatással van kitűzött cél kivitelezésének eredményességére. Fáradtan és gondterhelten nem tudunk maximumot nyújtani az edzések ideje alatt, így lényegében saját magunkat szabotáljuk ezzel. A testi és lelki egyensúly nélkülözhetetlen a boldog élethez, enélkül a kockahas fabatkát sem ér.

Összefoglaló:  mit kell ahhoz tennie, hogy lapos hasa legyen?

 • Helyes táplálkozás.
 • Megfelelő vízfogyasztás (napi 2-3 liter az ajánlott mennyiség).
 • Pihentető és optimális mennyiségű alvás (7-9 óra naponta).
 • Sok friss, szezonális zöldség és gyümölcs fogyasztása.
 • Káros szenvedélyek elhagyása (alkohol, dohányzás, kávé, energiaital).
 • A feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának mérséklése.
 • Táplálékkiegészítők mindennapos szedése.

 

Források:

https://wellandfit.hu/kihivas/2019-02/a-lapos-has-kulcsa-az-egeszseges-taplalkozas/

https://www.myprotein.hu/blog/taplalkozas/6-legjobb-modszer-testzsirszazalek-csokkenteshez/

https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/lapos-has

https://cadehildreth.com/six-pack/