Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Nincsenek termékek a kosárban.
Publikálva 2017.06.05. napján
Tartalom
Az étcsokoládé már több évezrede jelentős szerepet kapott az ember életében, számtalan kultúra használta élvezeti, vallási valamint gyógyászati célokra. Pozitív hatásai nem csak finom ízéből származnak: az ősi maja és azték civilizációkban a harcosok erősítő italként, a feldolgozatlan kakaóbabot a hétköznapi étkezéseik során is szívesen fogyasztották. Gyulladás-, idegi nyugtalanságot, lázat és fertőzéseket csökkentő hatása miatt is népszerű volt, és való igaz, hogy jócskán átalakult mára szerepe az étrendben, jótékony hatása nem veszített jelentőségéből. Mik is ezek?
Ez a tulajdonsága igen fontos az szív- és érrendszeri problémák megelőzése és kezelése során. A test természetes lebontási folyamatai során keletkezett szabadgyökök káros folyamatokat tudnak elindítani szervezetünkben, amiket az antioxidáns hatású vegyületek meggátolnak.
Így képes az étcsokoládé is kifejteni a pozitív tulajdonságait, ami annyit rejt, hogy:
Ha jó minőségű étcsokoládét vásárolunk, aminek a kakaótartalma 75% felett van, akkor egy igen tápláló és kis mennyiségben fogyasztva egészséges nassolnivalóra tehetünk szert.
100 gramm 75% feletti csokoládéban megtalálható 11 g rost; Az ajánlott napi mennyiség 67%-ának megfelelő vas, 58%-nak megfelelő magnézium, 89%-nak megfelelő réz, 98%-nak megfelelő mangán; továbbá bőségesen tartalmaz káliumit, foszfort, cinket és szelént.
A külsőnkre is pozitív hatással lehet ez az édesség, hiszen segíthet a bőrt ellenálóbbá tenni az UV-sugarakkal szemben így védve a bőrrák vagy az egyszerű leégéssel szemben. Ugyan akkor segít a bőrt egészségesebbé és sugárzóbbá is tenni, hála tápanyagösszetételének. A fejbőr vérellátásnak fokozásával a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, így maga a haj is dúsabbá, fénylőbbé és egészségesebbé válhat. Hogyha pakolásként használjuk, még egy lépéssel közelebb kerülhetünk a kívánt dús hajkoronáért.
A svájci tudósok új csokoládé fajtát fejlesztettek ki a tej-, ét- és fehércsokoládé után, amire már 80 éve nem volt példa. A új csokoládé íze és színe közvetlenül a csokoládé babból jön, amitől enyhén piros színnel rendelkezik, s talán ezért is kapta a „rubint” elnevezést is. Azok, akik eddig megkóstolhatták az izgalmas új édességet úgy nyilatkoztak, hogy a rubint csokoládé igazán üdítő, krémes és gyümölcsös ízvilággal büszkélkedhet.
Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11684527 http://jn.nutrition.org/content/130/8/2109S.short http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10715760100300091 http://ajcn.nutrition.org/content/95/3/740.long http://journals.lww.com/jhypertension/Abstract/2003/12000/Flavanol_rich_cocoa_induces_nitric_oxide_dependent.16.aspx http://jn.nutrition.org/content/138/9/1671.long http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/swiss-scientists-ruby-chocolate-new-flavour-barry-callebaut-a7930046.html [/vc_column_text]