• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

A szőlőmag őrlemény – Mire képes ez a szuperélelmiszer?

A szőlőmag őrlemény – Mire képes ez a szuperélelmiszer?

A szőlőmag őrlemény – Mire képes ez a szuperélelmiszer? 600 400 SuperGreens®

Ismét elérkezett az ősz, és ezzel együtt a szüreti időszak is.
A szőlős és boros gazdák büszkeséggel ízlelgetik, nézegetik egész éves munkájuk eredményét.
Ismerje meg Ön is a szőlőben rejlő egészséget, az antioxidáns fogalmát, amely kulcsfontosságú szerepet játszik bizonyos krónikus betegségek kialakulásának megelőzésében!

Mik azok az antioxidánsok?

Hajlamosak vagyunk egy-egy titokzatosan csengő hatóanyagnak megannyi jótékony hatást tulajdonítani, majd ennek a fogyasztásától várni minden testi problémánk megoldódását. Ez az irreális elvárás különösen az olyan sokat kutatott, de néha mégis ellentmondásos eredményekkel szolgáló összetevők esetében igaz, amelyek a legtöbb növényi eredetű élelmiszerünkben jelen vannak. Nem árulunk tovább zsákbamacskát, bizony a sokféle, de mégis többnyire hasonló funkciójuk révén együtt emlegetett antioxidánsokról van szó.
Az antioxidáns olyan anyag, amely képes ellensúlyozni a szervezetben lezajló oxidációs folyamatok káros hatásait.

A szőlőmag őrlemény

A szőlőmag őrlemény a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét tartalmazza koncentráltan, a szervezet számára könnyen hasznosítható formában . A flavonoidok közül antocianinokat tartalmaz, amelyek sütés hatására sem bomlanak le.

Bizonyára Ön is sok minden jót hallott vagy esetleg már tapasztalt a szőlőmaggal kapcsolatban.
Itt az ideje, hogy megismerje szőlőmag őrlemény további egészségvédő, betegség megelőző tulajdonságait is! Így többet tehet egészségéért, érrendszerének védelméért!

A szőlőmag és egyéb, a természetben megtalálható anyagok ugyanolyan hatásúak lehetnek az élelmiszerek feldolgozás folyamatában, mint a különböző vegyszerek – vélik amerikai kutatók.

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági Társaság, és az Arkansansi Egyetem Mezőgazdasági Tanszékének közös kutatása szárnyas ételeken tesztelte az elméletet.

„Az élelmiszer-feldolgozó vállalatok általában vegyszereket vagy hőkezelést alkalmaznak, hogy megelőzzék a kórokozók elszaporodását és az étel megromlását.” – magyarázza Navam Hettiarachchy, a kutatócsoport vezetője. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a zöld tea és a szőlőmag megakadályozza a romlási folyamatot.” – teszi hozzá Hettiarachchy.

Gyulladáscsökkentés, sejtöregedés gátlás

Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat, fenolsavakat, E-vitamint . Ennek köszönhetően a szőlőmag őrlemény fogyasztásával csökkenthetők a gyulladásokat, valamint a sejtöregedést előidéző szabad gyököket.

Daganatos betegségek megelőzése

Különösen jól használható az emlő-, a prosztata-, a vastagbél- és a bőrrák prevenciójában, és a daganatok kezelésében.

Vérzsír csökkentés, vérnyomás szabályozás

Csökkenti a vérben a káros LDL koleszterin mennyiségét és szabályozza a vérnyomást, ami hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Erre szolgál bizonyítékkal az UC Davis kutatóinak vizsgálata, melyből kiderül, hogy a szőlőmag hatóanyagai mérsékelik a magas szisztolés és diasztolés vérnyomást. A szőlőmag őrlemény segíthet az Alzheimer-kór, stroke esetén.

Óvja bőre, haja egészségét, tökéletesítse látását szőlőmag őrleménnyel!

A szőlőmag őrlemény segíthet az Alzheimer-kór esetén, óvja a bőr és a haj egészségét, megelőzheti a hajhullást. Fogyasztásával a bőr rugalmasabbá, ellenállóbbá és simábbá válik. Flavonoidjai megtisztítják a vért a felgyülemlett toxinoktól, valamint javítja a látást.

Testsúlycsökkentés, 2-es típusú cukorbetegség

A szőlőmag őrlemény növeli a fogyókúrák hatékonyságát, valamint szerepet kap a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében.

Jó tanács:
A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként naponta összesen mintegy 400-600 gramm zöldség és gyümölcs szerepeljen az étrendben. Ezen belül is érdemes vegyesen, minél többféle és minél többszínű (akár egy étkezésen vagy egy napon belül is), lehetőleg idényjellegű, friss, nyers vagy kíméletes konyhatechnológiával készített gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani (ha csak lehet héjastul vagy préselve) a szervezetünkre kedvező hatás(ok) elérése érdekében.

Forrás:
http://elitmed.hu/ilam/hirvilag/termeszetes_anyagokkal_tartositott_elelmiszerek_6460
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/diet_kisokos_5.pdf
Food Insight: Functional Foods Fact Sheet: Antioxidants.

  • superum c

    Superum C, a természetes C-vitamin