• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

nehéz láb

Mit tehetünk a nehézláb ellen? Segít a nyiroktisztítás

Mit tehetünk a nehézláb ellen? Segít a nyiroktisztítás

Mit tehetünk a nehézláb ellen? Segít a nyiroktisztítás 1024 695 SuperGreens®

Érezte már úgy, mintha ólomból lennének a lábai? Nem biztos, hogy mozgásszervi probléma áll a hátterében. Amennyiben a nyirokfolyadék keringésében zavar támad, a nyirokutak elzáródhatnak, ami többek közt nehézláb-érzést okoz.

Nehézláb okai

Ez az érzés számos okból kínozhat bennünket. Általában csak a napi munka miatti fáradtság idézi elő, például álló foglalkozás esetén jelentkezik, amikor a lábizmok a több órás terheléstől estére sajognak és fájnak. A nyári hónapokban sokan szenvednek a nehéz láb tünetegyüttes miatt, amit a magas hőmérséklet következtében kitáguló vénák okoznak. Ha gyulladás esetén vérrögök alakultak ki, akkor mihamarabb alvadásgátló terápia kell. Izom görcsök alakulhatnak ki, ha vénás pangás van, ilyenkor az izmok nem kapnak elegendő vért.

Ha hosszú ideig ülünk vagy állunk egyfolytában, a vénabillentyűk elégtelen záródásának következtében jelentősen megnő a krónikus vénás elégtelenség esélye, aminek eredményeképpen nemcsak az érintett végtagban égő érzés, fájdalom jelentkezik. Egészséges mozgás, a lábak hideg-meleg vizes leöblítése, azok felpolcolása, valamint a kompressziós harisnya viselése, lehet jo a kellemetlen tünetek, panaszok enyhítesére.
Aki folyton ül, annál a fokozott hasűri nyomás folytán nehezen áramlik az alsó végtagok irányából a nyirokfolyadék, ami megreked a lábszárban, ennek következménye a lábdagadás. A nyirokfolyadékkal együtt, a szövetek közt a méreganyagok is panganak. Ha a nyirokfolyadék áramlása a felhalmozódó méreganyagok miatt lelassul, az érintett területeken a bőr fakóvá, szürkés színűvé válik és ödéma alakul ki. Ilyenkor mindenképpen szükséges a nyiroktisztítás. Hogy kiderítse, pontosan mi okozza a tüneteket, forduljon orvoshoz.

Kezelése nyiroktisztítással

Amennyiben a nyirokfolyadék keringésében zavar támad, az közvetlenül kihat a szervezet működésére: felhalmozódnak a toxinok és más káros anyagok, valamint oxigénhiány lép fel a sejtekben. Nyirokpangást esetén a nyiroktisztítás segít megszüntetni a panaszokat, illetve elkerülni bizonyos betegségeket, hiszen a nyirokrendszer elszállítja a halott sejteket, káros anyagokat, valamint a baktériumokat a nyirokcsomókhoz, amelyek megszűrik a nyirokfolyadékot, majd a nem kívánt anyagokat a véráram segítségével, a méregtelenítést végző szervekbe továbbítják.

Pár jó szokás az érzés enyhítésére:

Kerülje a hőforrásokat!  – a napozás, a forró viasszal végzett kezelések.
Viseljen kényelmes cipőket! – ideális sarokmagasság 3–4 cm
Gyakran masszírozza lábait! – masszírozással fokozza a vénás visszaáramlást.
Sportoljon gyakran! – vénás visszaáramlást elősegítik a sportok, mint a tornagyakorlatok, a kerékpározás vagy a tánc..
Alvás közben is támogassa a vér áramlást! – lefekvés előtt, végezzen pedálozó mozdulatokat, 10–15 cm-magasságban.

Nyiroktisztító módszerek:

A kézi nyirokmasszázs az egyik legtöbbször alkalmazott módszer, és közvetlenül stimulálja a nyirokáramlást. Eltávolítja a kötőszöveti lerakódásokat, ezáltal csökkenti az ödémás fájdalmat és duzzanatot, illetve a nehézláb-érzést.

A nyiroktisztítás géppel is történhet. Ebben az esetben a páciens lábait úgynevezett nyirokcsizmába bújtatják, amely felfelé irányuló, hullámszerű masszázst végez. Egy másik módja a vákuumos nyirokmasszázs, ami tonizálja és feszesíti a kötőszövetet, továbbá méregtelenít.
A mozgás gyorsítja a nyirokfolyadék áramlását, ezért ne feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról sem. A sportok közül a stretching és aerobik ajánlott, de az egyszerű ugrándozás (legjobb az ugrálólabda) is hasznos. Hatékony a zuhanyzás előtt végzett kefemasszázs: körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át testünket egy természetes sörtéjű kefével úgy, hogy lábfejeinktől törzsünk felé, majd kézfejünktől a mellkasunk irányába haladunk.

Nehéz láb ellen nyiroktisztító táplálékkiegészítők

Gyakran az életmód és életkor mellett a testsúly az egyik leggyakoribb rizikófaktora a nehéz, visszeres lábak kialakulásának. A meleg hatására még erőteljesebbek lehetnek a nehezen viselhető tünetek. A nyiroktisztítás ideje alatt fogyasszunk minél több, lehetőleg zöld színű zöldséget (pl. fodros kelt), valamint gyümölcsöket. Étrendünk bőven tartalmazzon esszenciális zsírsavakat, ezeket megtalálhatjuk az olajos magvakban (pl. kendermag, chia mag) és az aszalt gyümölcsökben. A nyirokrendszer tisztításának ideje alatt tiszta vizet igyunk, fogyasszunk nyirokkeringést fokozó teát, de ha gyorsabb eredményt szeretnénk elérni, használhatunk nyiroktisztító étrend-kiegészítőket is. Arra viszont figyeljünk, hogy olyan természetes összetevőket tartalmazó, ellenőrzött terméket válasszunk, mint a Venoflavin®, ami a benne található hatóanyagoknak köszönhetően az érintett területen serkenti a nyirokkeringést, így csökkentheti a nyirokrendszer gyulladásos folyamatait, illetve megszüntetheti a nehézláb-érzést. Vagy a Lymph Aktív 2.0, ami serkenti a nyirokerekben és a nyirokcsomókban lerakódó mérgek elvezetését.

Források:

http://archivum.terrahirujsag.sk/hirek/nehezlab-tunetegyuttes

  • -20% lymph aktív 2.0

    Lymph Aktív 2.0

  • nattokináz

    NSK-SD ® Nattokináz kapszula 2000 FU

  • -25% venoflavin

    Venoflavin