Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Nincsenek termékek a kosárban.
Publikálva 2017.06.05. napján
Tartalom
Kellemes íze mellett széleskörű gyógyhatásai is hozzájárulnak ahhoz, hogy az alma az egyik legkedveltebb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcs. Számos jótékony összetevőt tartalmaz, C-vitamin- és rosttartalma különösen jelentős, nem véletlen, hogy helyet kapott a szuperélelmiszerek között.
Több ezer almafajta létezik, az azonban közös bennünk, hogy mindegyik rendkívül gazdag egészségvédő összetevőkben. Erre már a bibliai idők előtt felfigyeltek, egyes feltételezések szerint az almát a kőkorszak embere is termesztette. Ráadásul, Európától kezdve Amerikán át Kínáig, szinte mindenhol megterem, ez is hozzájárul ahhoz, hogy az egyike a legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcsöknek. Évezredek óta számos betegség megelőzésére és kezelésére alkalmazzák, az ókorban és a középkorban különösen az emésztési zavarok, vashiány és az általános gyengeség esetén javasolták a fogyasztását. Nem véletlen, az angol mondás: „Napi egy alma az orvost távol tartja”.
Nagyobb mennyiségben, és kimagasló változatosságban tartalmaz a szervezet számára létfontosságú tápanyagokat, méghozzá könnyen hasznosítható formában, ezért számít szuperélelmiszernek.
Egyik legnagyobb értéke kimagasló pektintartalma: egy közepes alma elfogyasztásával a napi rostszükséglet közel 20 százalékát fedezhetjük. A vízben oldható pektin főleg a gyümölcs héjában lelhető fel, és számos egészségvédő hatással rendelkezik.
Nagyszerű vitaminforrás, különösen antioxidáns A-, E- és C-vitaminban gazdag. Utóbbiból a napi szükséglet valamivel több, mint 10 százalékát vihetjük be a szervezetünkbe egyetlen alma elfogyasztásával. Antioxidáns hatóanyagai révén az alma az immunrendszer erősítéséhez, és a káros (rákot, gyulladásokat, szívbetegségeket okozó, a bőr és a sejtek öregedését fokozó) szabad gyökök megkötéséhez is jelentős mértékben hozzájárul. Az E-vitamin és az A-vitamin további hatása, hogy óvják az ereket, mérséklik a szívbetegségek, az érelmeszesedést és a cukorbetegség kockázatát, javítják a látást, védik a bőrt a gyulladásokkal, valamint a nap káros sugaraival szemben. Immunerősítő, rákellenes, illetve antioxidáns hatásúak az flavonoidjai is, különösen hatékony a kvercetin. Szívvédő képességét tovább fokozza, hogy csökkenti a vérzsír mennyiségét.
Étkezések után fogyasztva a száj és a fogak egészségéhez is hozzájárul. Megtisztítja a fogakat a lepedékektől, valamint az esetleges elszíneződésektől. Arra viszont figyeljünk, hogy utána igyunk egy pohár vizet, ami eltávolítja a savas nyálat. A víz további előnye, hogy az emésztőrendszerben fokozza az alma rostjainak jótékony hatásait. Az alma polifenoljai – a rostokhoz hasonlóan – szabályozzák a vércukorszintet, a benne található K-vitamin erősíti a csontokat, gátolja az erekben a plakkok képződését, illetve kiváló ellenszere a demenciának.
Nem csupán az emésztés javításával járul hozzá a súlymegtartáshoz, illetve a súlycsökkentéshez az alma. Mivel teltségérzetet okoz, ha étkezés előtt kb. negyed órával elfogyasztunk egy nagyobb almát, átlagosan mintegy 180 kalóriával kevesebbet fogunk enni. Amerikai és angol tudósok egy 24 éven át tartó vizsgálat elemzésében azt is megállapították, hogy a gyümölcsben fellelhető flavonoid polimerek hozzájárulnak az elhízás megelőzéséhez.
A Green Symbol® egyik értékes összetevője: az alma. A Green Symbol® egy csúcsminőségű gyorsan felszívódó szuperélelmiszer kivonat, mely 5 szuperzöldség legjavát tartalmazza, többekközött az almát is!
Hivatkozások: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3183591/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12537430