• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

kel méregtelenítő szuperélelmiszer

Fodros kel: hatékony méregtelenítő és béltisztító

Fodros kel: hatékony méregtelenítő és béltisztító

Fodros kel: hatékony méregtelenítő és béltisztító 600 401 SuperGreens®

A kel gyógyhatásai már az ókorban ismertek voltak. Eleinte elsősorban emésztési panaszok megelőzésére, majd a középkorban skorbut ellen, és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére fogyasztották. Sokoldalúságát mutatja, hogy ezen kívül segít elkerülni és kezelni a szívbetegségeket, a magas vérnyomást, egyes daganatokat és a szürkehályogot. Valamint nagyszerű méregtelenítő és béltisztító.

Fodros kel a szuperélelmiszer, magas vérnyomásra is

A fodros kel méltán tartozik a szuperélelmiszerek közé: több mint kilencven százaléka víz, ezen kívül nagyobb mennyiségben tartalmaz rostokat, fehérjét és cukrot. Bővelkedik ásványi anyagokban −kalcium, vas, kén, kálium, réz, magnézium, nátrium, mangán, fluor, kén szelén és cink−, valamint A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E-, K- és J-vitamint, alfa-, és béta-karotint. Számos aminosavat is tartalmaz édeskés ízét főként a benne található dextróznak és a fruktóznak köszönheti. A C- és E-vitaminok, valamint a karotinek egyedülálló kombinációja óvja a keringési rendszert.

A kel gyakori fogyasztása csökkenti az agyvérzés, sőt a szürkehályog kialakulásának kockázatát. A C-vitamin és a kén együttes hatása révén, a legtöbb szuperélelmiszerhez hasonlóan, megköti a rákot, gyulladásokat, szívbetegségeket és a bőr öregedését okozó szabad gyököket, valamint segíti a húgysav eltávolítását.

A kel fogyasztása értágító hatású, ezáltal mérsékli a magas vérnyomást. A zöldségben rejlő K-vitamin javítja a koncentrációt és az agyműködést. Frissen tartja az elmét, megóv a degerenatív idegrendszeri betegségektől, például az Alzheimer-kórtól. Enyhíti a gyomorfekély tüneteit, fokozza a bélnyálkahártya ellenálló képességét. Ezzel megóvja az emésztőrendszert az esetleges gyomorsav túltermelődés okozta károkkal szemben.

Mivel gazdag rostokban és enyhe hashajtó, jó szolgálatot tesz a méregtelenítés során. Hozzájárul a vastagbél megtisztításához, valamint serkenti a máj működését. Alacsony a kalóriatartalma −25 kalória/100g−, ezért a fogyókúrák kedvelt alapanyaga.