A fodros kel széppé varázsolja a bőrt, védi a csontokat, javítja a látást, és hozzájárul a diéták sikeréhez. Az alábbi smoothie a fodros kelen kívül csupa olyan antioxidáns összevetőt tartalmaz, amely remek immunerősítő, így az ital fogyasztása segíthet a fertőzések elleni védelemben. C-vitaminban, polifenolokban és a béta-karotinban gazdag, az íze pedig felülmúlhatatlan.
Összetevők:
- 1 csésze fodros kel vagy 1 evőkanál fodros kel por
- 3 meghámozott és apróra vágott sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 kisebb darabka gyömbér, hámozva és szeletelve
- 1 teáskanál méz
- 2 csésze tisztított víz
Elkészítés:
Helyezzük a feldarabolt fodros kelt vagy fodros kel port, sárgarépát, zellert, gyömbért és a vizet a turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg a kívánt textúra meg nem valósul. Fogyasztása frissen ajánlott, hűtőben tárolva a vitamintartalma fokozatosan csökken.