Nyári csirkesaláta céklás joghurttal hozzávalók
2 csésze párolt, vagy főtt csirkemell csíkokra vágva,
½ csésze görög joghurt,
1 kk céklapor,
1 ek olívaolaj,
1 ek citromlé,
1 mk bazsalikom,
¼ csésze kockára vágott uborka,
¼ csésze apróra vágott fejes saláta,
¼ csésze felcsíkozott sárgarépa,
¼ csésze feldarabolt paradicsom,
só, fokhagyma (ízlés szerint).
Nyári csirkesaláta céklás joghurttal elkészítése
- Főzzük meg a csirkemellet, ízlés szerint dörzsöljük be fokhagymával, majd daraboljuk fel.
- Keverjük el a céklaport, a bazsalikomot, a sót, a citromlevet és az olívaolajat a görög joghurttal.
- Ha a csirke lehűlt, rakjuk bele a joghurtba, tegyük hozzá a zöldségeket, és keverjük alaposan össze.
- 20 percre tegyük a hűtőbe.
A csirkesaláta magában is megállja a helyét, ha viszont magunkkal vinnénk, csináljunk belőle szendvicset. Különösen finom ropogós rozskenyérrel vagy magos kenyérrel, de pitába is tehetjük, igaz, utóbbi kevésbé fogyókúrás megoldás.