Chia magos őszibarack puding hozzávalók
1 pohár feldarabolt, hámozott, érett őszibarack,
1 db érett őszibarack,
1 pohár mandulatej (tehéntejjel vagy szójatejjel helyettesíthető),
2 ek chia mag,
1 ek sztívia (xilittel helyettesíthetjük).
Chia magos őszibarack puding elkészítése
- Turmixoljuk össze a feldarabolt és hámozott őszibarackot.
- Keverjük el a chia magot a tejjel és az édesítővel, majd adjuk hozzá a leturmixolt barackot.
- Tegyük az pudingot legalább 5 órára a hűtőbe egy lezárt edényben.
- Amikor összeállt, adagoljuk poharakba úgy, hogy egy réteg puding után egy réteg friss barack következzen.
Ne feledjük, hogy az őszibarack erős vízhajtó, míg a sztívia és a xilit enyhe hasmenést okozhat!