-22%

Parasic®

Természetes támogatás az emésztőrendszernek 13 gyógynövénnyel

Original price was: 8690 Ft.Current price is: 6778 Ft.
-500 Ft | HŰSÉGPROGRAM ÁR A regisztrációt követően, mi azonnali 500 pontot (tehát 500 Ft-ot) írunk jóvá, amit a kosároldalon tudsz jóváhagyni! Vásárlásaiddal további pontokat szerezhetsz, amelyeket a következő rendelés során be is válthatsz.

Hűségprogram: 67 pont 

A Parasic® egy gondosan összeállított gyógynövény-komplex, amely természetes módon támogatja az emésztőrendszer egyensúlyát. Olyan növényi összetevőket tartalmaz, mint a fokhagyma, édeskömény, szegfűszeg és izsóp, amelyek régóta ismertek az emésztési komfort fenntartásában. A készítmény használata hozzájárulhat a bélrendszer normál működéséhez és a mikrobiális egyensúly támogatásához. Kúraszerű alkalmazása ideális lehet az egészségtudatos életmód részeként.

Várható szállítási idő 1-3 munkanap
15000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás

A Parasic® növényi kivonatokban gazdag étrend-kiegészítő kapszula, amelynek összetétele kifejezetten az emésztőrendszer egyensúlyát, az immunrendszer normál működését és a sejtek oxidatív védelmét támogatja. A 13 gyógynövényt tartalmazó formula – például fokhagyma, édeskömény, kakukkfű, tökmag, tulsi és szegfűszeg – hozzájárulhat az általános közérzet javításához és a belső komfortérzet fenntartásához.

 A Parasic® előnyei:

  • Egyedi összetételű komplex gyógynövényes kapszula – 13-féle kivonat egyetlen kapszulában

  • Támogatja az emésztési komfortot (édeskömény, izsóp, mezei sóska)

  • Antioxidáns tulajdonságú összetevőket tartalmaz (szegfűszeg, amla, zsálya)

  • Természetes mikrobiális egyensúlyt támogató növényekkel (fokhagyma, kakukkfű)

  • Vegán, gluténmentes, mesterséges adalékanyagok nélkül

Fő hatóanyagok és tudományos háttér:

1. Fokhagyma (Allium sativum)

  • Prebiotikus hatású fruktooligoszacharidokat tartalmaz, amelyek segíthetik a jótékony baktériumok (pl. Bifidobacterium, Lactobacillus) szaporodását.

  • Xu et al., 2023: A fokhagymakivonat javította az egerek bélflóra-diverzitását és csökkentette a gyulladásos citokineket.

2. Édeskömény (Foeniculum vulgare)

  • Tradicionálisan használják puffadás és görcsök enyhítésére.

  • Rattanachai et al., 2022: Placebokontrollált vizsgálatban csökkentette az irritábilis bél szindróma tüneteit.

3. Kakukkfű (Thymus vulgaris)

  • Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő timoltartalmú.

  • Díaz-Maroto et al., 2020: Emésztőenzimek aktivitására gyakorolt serkentő hatást is leírtak.

4. Szegfűszeg (Syzygium aromaticum)

  • Antioxidáns és antimikrobiális hatóanyagokat tartalmaz.

  • Ali et al., 2019: Karminatív hatás mellett a patogén mikroorganizmusok ellen is hatékony.

5. Izsóp (Hyssopus officinalis)

  • Szintén karminatív és gyulladáscsökkentő, bár kevésbé kutatott.

  • Mughal et al., 2022: A benne lévő flavonoidok csökkenthetik a bélgyulladást.

6. Zsálya (Salvia officinalis)

  • Antioxidáns védelmet biztosít a bélfal sejtjeinek.

  • Lu & Foo, 2002: A zsályakivonat csökkentette a gyulladásos markereket in vitro.

7. Tökmag (Cucurbita pepo)

  • Gazdag rostokban, cinkben és magnéziumban, ami hozzájárulhat az emésztőrendszer izomtevékenységéhez.

  • Zhang et al., 2023: Prebiotikus hatással van a bél mikroflórára.

8. Amla (Emblica officinalis)

  • Magas antioxidáns- és polifenoltartalommal védi a bélfalat.

  • Baliga et al., 2011: Kimutatták, hogy csökkenti az oxidatív stresszt a béltraktusban.

9. Tulsi (Ocimum sanctum)

  • Adaptogén gyógynövény, amely a stresszoldás révén közvetve javítja az emésztést.

  • Cohen, 2014: Csökkenti a gyomor-bélrendszeri gyulladásos tüneteket.

10. Homoki szalmagyopár (Helichrysum arenarium)

11. Mezei sóska (Rumex acetosa)

  • Támogathatja a máj és epe működését.

  • [Bruneton, 1995]: Laxatív és emésztést elősegítő tulajdonságokat ír le.

12. Fekete balzsamdió (Terminalia chebula)

  • Ayurvédikus gyógynövény, amelyet a gyomor egészségének fenntartására használnak.

  • Bag et al., 2013: Antimikrobiális és antioxidáns hatásai is ismertek.

13. Örménygyökér (Inula helenium)

  • Segítheti a nyáktermelést, enyhítve az irritált bélrendszert.

  • EMA Herbal Summary, 2016: Hagyományos karminatív és köptető szerként szerepel.

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Alkalmazás

Az első 5 napban alkalmazzon napi 2×1 kapszulát bő vízzel, étkezés előtt. A 6. naptól emelje meg az adagot napi 2×2 kapszulára.

Összetevők

Fokhagyma kivonat (Allium sativum), Tökmag kivonat (Cucurbita pepo), Homoki szalmagyopár (Helichrysum arenarium), Fekete balzsamdió (Terminalia chebula), Amla (Emblica officinalis), Tulsi (Ocimum sanctum), Mezei sóska (Rumex acetosa), Izsóp levél kivonat (Hyssopus officinalis), Szegfűszeg kivonat (Syzygium aromaticum), Édeskömény mag kivonat (Foeniculum vulgare), Izsóp levél kivonat (Hyssopus officinalis), Kakukkfű levél kivonat (Thymus vulgaris), Örménygyökér kivonat (Inula helenium), Zsálya kivonat (Salvia officinalis), Hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), Mikrokristályos cellulóz, Sztearinsav

A Parasic® növényi kivonatokban gazdag étrend-kiegészítő kapszula, amelynek összetétele kifejezetten az emésztőrendszer egyensúlyát, az immunrendszer normál működését és a sejtek oxidatív védelmét támogatja. A 13 gyógynövényt tartalmazó formula – például fokhagyma, édeskömény, kakukkfű, tökmag, tulsi és szegfűszeg – hozzájárulhat az általános közérzet javításához és a belső komfortérzet fenntartásához.

 A Parasic® előnyei:

  • Egyedi összetételű komplex gyógynövényes kapszula – 13-féle kivonat egyetlen kapszulában

  • Támogatja az emésztési komfortot (édeskömény, izsóp, mezei sóska)

  • Antioxidáns tulajdonságú összetevőket tartalmaz (szegfűszeg, amla, zsálya)

  • Természetes mikrobiális egyensúlyt támogató növényekkel (fokhagyma, kakukkfű)

  • Vegán, gluténmentes, mesterséges adalékanyagok nélkül

Fő hatóanyagok és tudományos háttér:

1. Fokhagyma (Allium sativum)

  • Prebiotikus hatású fruktooligoszacharidokat tartalmaz, amelyek segíthetik a jótékony baktériumok (pl. Bifidobacterium, Lactobacillus) szaporodását.

  • Xu et al., 2023: A fokhagymakivonat javította az egerek bélflóra-diverzitását és csökkentette a gyulladásos citokineket.

2. Édeskömény (Foeniculum vulgare)

  • Tradicionálisan használják puffadás és görcsök enyhítésére.

  • Rattanachai et al., 2022: Placebokontrollált vizsgálatban csökkentette az irritábilis bél szindróma tüneteit.

3. Kakukkfű (Thymus vulgaris)

  • Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő timoltartalmú.

  • Díaz-Maroto et al., 2020: Emésztőenzimek aktivitására gyakorolt serkentő hatást is leírtak.

4. Szegfűszeg (Syzygium aromaticum)

  • Antioxidáns és antimikrobiális hatóanyagokat tartalmaz.

  • Ali et al., 2019: Karminatív hatás mellett a patogén mikroorganizmusok ellen is hatékony.

5. Izsóp (Hyssopus officinalis)

  • Szintén karminatív és gyulladáscsökkentő, bár kevésbé kutatott.

  • Mughal et al., 2022: A benne lévő flavonoidok csökkenthetik a bélgyulladást.

6. Zsálya (Salvia officinalis)

  • Antioxidáns védelmet biztosít a bélfal sejtjeinek.

  • Lu & Foo, 2002: A zsályakivonat csökkentette a gyulladásos markereket in vitro.

7. Tökmag (Cucurbita pepo)

  • Gazdag rostokban, cinkben és magnéziumban, ami hozzájárulhat az emésztőrendszer izomtevékenységéhez.

  • Zhang et al., 2023: Prebiotikus hatással van a bél mikroflórára.

8. Amla (Emblica officinalis)

  • Magas antioxidáns- és polifenoltartalommal védi a bélfalat.

  • Baliga et al., 2011: Kimutatták, hogy csökkenti az oxidatív stresszt a béltraktusban.

9. Tulsi (Ocimum sanctum)

  • Adaptogén gyógynövény, amely a stresszoldás révén közvetve javítja az emésztést.

  • Cohen, 2014: Csökkenti a gyomor-bélrendszeri gyulladásos tüneteket.

10. Homoki szalmagyopár (Helichrysum arenarium)

11. Mezei sóska (Rumex acetosa)

  • Támogathatja a máj és epe működését.

  • [Bruneton, 1995]: Laxatív és emésztést elősegítő tulajdonságokat ír le.

12. Fekete balzsamdió (Terminalia chebula)

  • Ayurvédikus gyógynövény, amelyet a gyomor egészségének fenntartására használnak.

  • Bag et al., 2013: Antimikrobiális és antioxidáns hatásai is ismertek.

13. Örménygyökér (Inula helenium)

  • Segítheti a nyáktermelést, enyhítve az irritált bélrendszert.

  • EMA Herbal Summary, 2016: Hagyományos karminatív és köptető szerként szerepel.

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Alkalmazás

Az első 5 napban alkalmazzon napi 2×1 kapszulát bő vízzel, étkezés előtt. A 6. naptól emelje meg az adagot napi 2×2 kapszulára.

Összetevők

Fokhagyma kivonat (Allium sativum), Tökmag kivonat (Cucurbita pepo), Homoki szalmagyopár (Helichrysum arenarium), Fekete balzsamdió (Terminalia chebula), Amla (Emblica officinalis), Tulsi (Ocimum sanctum), Mezei sóska (Rumex acetosa), Izsóp levél kivonat (Hyssopus officinalis), Szegfűszeg kivonat (Syzygium aromaticum), Édeskömény mag kivonat (Foeniculum vulgare), Izsóp levél kivonat (Hyssopus officinalis), Kakukkfű levél kivonat (Thymus vulgaris), Örménygyökér kivonat (Inula helenium), Zsálya kivonat (Salvia officinalis), Hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), Mikrokristályos cellulóz, Sztearinsav